Suomalaisin tahdein Pomonassa

Ingress

Maanantaisena iltapäivänä 11. marraskuuta oli tarjolla suomalaista musiikkia Pomonan ruokalassa. Tunnettu laulaja Seppo Vanhala esitti tuttuja lauluhelmiä Ville Säkkisen säestämänä. Ruotsinsuomalainen yleisö ei ollut kovinkaan vaikeasti suostuteltavissa lähtemään tanssimaan musiikin tahtiin. Pyörätuoli ei ollut lainkaan esteenä tanssiin osallistumiselle – omaisten ja avustajien avulla kaikille, jotka halusivat, oli tanssin iloa tarjolla. Noin viitisenkymmentä ruotsinsuomalaista oli paikan päällä.

Kerran kuukaudessa järjestetään suomalainen kokoontuminen Pomonan ruokalassa. Toiminta vaihtelee – yhdessäolosta, johon joskus saattaa kuulua askartelua, yhteislauluun ja musiikkiesityksiin. Toiminta rahoitetaan suomen hallintoalueelle kohdistetulla valtion avustustuella. Seuraava suomalainen musiikkitapahtuma Pomonan ruokalassa on maanantaina 9. joulukuuta klo 14.00 – tuolloin joululaulujen merkeissä.

Finska takter på Pomona

Under måndageftermiddagen 11 november bjöds det på finsk musik i Pomonas matsal. Den välkände sångaren Seppo Vanhala sjöng pärlor ur den finska sångskatten, ackompanjerad av Ville Säkkinen. Den sverigefinska publiken var inte sen att hörsamma uppmaningen att ta sig en svängom till musiken. Rullstol var alls inget hinder för att svänga till det på dansgolvet – med anhörigas och assistenternas hjälp fick alla som önskade ta del av dansglädjen. Ett femtiotal sverigefinnar hade slutit upp.

En måndag varje månad arrangeras en finsk träff i Pomonas matsal. Aktiviteterna växlar – allt från pyssel och samvaro till allsång och musikframträdanden. Verksamheten finansieras genom statsbidraget till finskt förvaltningsområde. Nästa finska musikträff i Pomonas matsal blir måndagen den 9 december kl. 14.00 – då i julsångernas tecken.

Sidansvarig: Risto Hurskainen

2017-06-13