Ada, Glada och sömnklockan

Finsk familjefilm (2018).
Med svensk text. Barntillåten.

Ada och Glada får en uppgift av sina grannar Tingelstina och Tangelstina. Den här gången bär det av till landet eftersom grannarna anser att någon borde se till deras brorsa, en mer än lovligt tankspridd uppfinnarjocke. Sagt och gjort, bussen och bondvischan nästa.

Och mycket riktigt, här väntar en rejält snurrig herre som gör sylt av småsten och bjuder på tårta i stället för husmanskost. Men det som verkligen ger huvudbry är vägingenjören Janne Genväg som har för avsikt att dra en ny väg rakt över uppfinnarjocke Manickus ägor.

Längd: 1 t 18 min.

Tid: onsdag 4 december kl. 19.00
Plats: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta

Hämta din fribiljett på Håbo bibliotek från och med 21 nov.

Om ditt barn inte kan finska, bör ditt barn vara läskunnigt för att ha behållning av filmen.

Finskt förvaltningsområde i samarbete med

Onneli, Anneli ja nukutuskello

Suomalainen perhe-elokuva (2018).
Tekstitys ruotsiksi. Lapsille sallittu.

Onneli ja Anneli saavat naapureiltaan Tingelstiinalta ja Tangelstiinalta tehtävän: tädit lähettävät tytöt pitämään huolta hajamielisestä keksijäveljestään Vekotiituksesta. Onneli ja Anneli tutustuvat Vekotiituksen tilan ihmeellisiin keksintöihin ja joutuvat suureen seikkailuun, kun tilaan kohdistuu purku-uhka.

Onneli ja Anneli pelastavat Vekotiituksen keksinnön avulla sukutilan, mutta pelastamisoperaatio vaatii mukaan tuttuja Ruusukujan apujoukkoja ja jopa vierailua unimaailmaan.

Kesto: 1 t 18 min.

Aika: keskiviikkona 4. joulukuuta klo 19.00
Paikka: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta

Hae ilmaislippusi Håbon kirjastosta 21.11. lähtien.

Suomen kielen hallintoalueen ja NBV:n välinen yhteistyö

Sidansvarig: Risto Hurskainen

2019-11-19