Ada och Glada

Finsk barnfilm (lämplig åldersgrupp: 4-9 år).
Med svensk text. Barntillåten.

Om ditt barn inte kan finska bör ditt barn vara läskunnigt
för att ha glädje av filmen.

Ada och Glada är bästisar. En dag händer det något alldeles speciellt för dessa helt vanliga två småflickor. De hittar nämligen ett kuvert på gatan där det står ”en ärlig upphittare får behålla”. Men i kuvertet finns till flickornas stora förtret bara två sedelbuntar fastbundna med sidenband. Medan flickorna funderar på vad de ska göra med hittepengarna träffar de den mystiska tant Rosträd, som råkar ha ett hus till salu. Flickorna bestämmer sig för att köpa huset som visar sig vara ett perfekt drömhus, för det är precis som gjort för två små flickor som Ada och Glada.

Flickorna flyttar till det egna huset och börjar planera sin drömsommar, fylld med äventyr och överraskningar. Under sommaren lär de också känna sina nya grannar Tingelstina och Tangelstina och deras förunderliga och hemlighetsfulla värld samt den lite skrämmande fru Rosina Rusina.

Längd: 1 t 20 min.

Tid: onsdag 8 maj kl. 19.00
Plats: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta

Hämta din fribiljett på Håbo bibliotek. Biljetterna släpps den 25 april.

Finskt förvaltningsområde i samarbete med

Onneli ja Anneli

Suomalainen lastenelokuva (2014).  Sopii 4-9-vuotiaille.
Tekstitys ruotsiksi. Sallittu.

Onneli ja Anneli ovat ihan parhaat ystävykset. Eräänä päivänä näille kahdelle aivan tavalliselle pikkutytölle tapahtuu jotakin ihmeellistä. He nimittäin löytävät kadulta kirjekuoren, jonka päällä lukee: ”Rehellinen löytäjä saa pitää”. Mutta kuoren sisällä onkin tyttöjen pettymykseksi vain kaksi silkkinauhalla sidottua setelinippua. Miettiessään, mitä löytörahoillaan tekisivät, tytöt tapaavat salaperäisen rouva Ruusupuun, jolla on sattumalta talo myytävänä. Tytöt päättävät ostaa itselleen talon, joka osoittautuu täydelliseksi unelmien taloksi, sillä mitoiltaan ja varustukseltaan se on tismalleen kuin kahdelle pikku tytölle, siis kuin Onnelille ja Annelille tehty.

Tytöt muuttavat omaan taloonsa ja alkavat viettää unelmiensa kesää, joka on täynnä seikkailuja ja yllätyksiä. Kesän aikana he tutustuvat myös uusiin naapureihinsa Tingelstiinaan ja Tangelstiinaan ja heidän ihastuttavaan ja salaperäiseen maailmaansa sekä hiukan pelottavaan rouva Rosina Rusinaan.

Kesto: 1 t 20 min.

Aika: keskiviikkona 8. toukokuuta klo 19.00
Paikka: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta

Hae ilmaislippusi Håbon kirjastosta.
Liput ovat noudettavissa 25.4. lähtien.

Suomen kielen hallintoalueen ja NBV:n välinen yhteistyö

Sidansvarig: Risto Hurskainen

2019-04-23