Håbo kommun logo

Håbo kommun logo

Augusti gör oss galna

Finsk romantisk komedi. Med svensk text. Från 15 år.

Taru Mäkeläs färggranna komedi sprudlar av livsglädje och musikalisk 60-talsnostalgi. Rollerna spelas av lyskraftiga finska skådespelare. I händelsernas centrum står hattförsäljerskan Elsa (Kati Outinen), som vid sidan om sin butiksverksamhet också är synsk. Elsas organiserade liv vänds upp och ner när den tjeckoslovakiska musikern Jan, en man hon en gång älskade, kommer till Helsingfors för att uppträda på en internationell festival. Festivalen ger också spänning i Elsas systerdotters (Elena Leeve) liv.

Kati Outinen, som är känd för sina roller i Kaurismäki-filmer, ses här i ett helt nytt ljus som Elsa, en kvinna som ständigt dras in i rafflande vändningar. Spänningen från det kalla kriget och dess kända figurer som Juri Gagarin och Lee Harvey Oswald ger filmen en extra krydda.

Längd: 1 t 48 min.

Tid: måndag 4 dec kl. 19.00
Plats: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta
Hämta din fribiljett på Håbo bibliotek.

Mieletön elokuu

Rakkauskomedia. Ikäraja: 15v.

Taru Mäkelän värikäs ja elämäniloa kupliva komedia vilisee valovoimaisia näyttelijöitä ja musiikintäyteistä 60-luvun nostalgiaa. Kaiken keskellä on hattukauppias Elsa (Kati Outinen), joka toimi putiikkinsa pyörittämisen ohella selvännäkijänä. Elsan järjestelmällinen elämä kupsahtaa sijoiltaan kun hänen entinen rakastettunsa, tšekkoslovakialainen muusikko Jan, saapuu Helsinkiin esiintyäkseen kansainvälisillä festivaaleilla. Festivaalit tuovat jännitystä myös Elsan sisarentyttären Minnin (Elena Leeve) elämään.

Kaurismäki-elokuvien rooleistaan tunnetuksi tullut Kati Outinen nähdään tässä elokuvassa aivan uudenlaisessa roolissa kutkuttaviin käänteisiin tempautuvana Elsana. Kylmän sodan jännitteet ja tunnetut hahmot, kuten Juri Gagarin ja Lee Harvey Oswald tuovat tarinaan mielenkiintoista lisämaustetta.

Kesto: 1 t 48 min.

Aika: maanantaina 4. joulukuuta klo 19.00
Paikka: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta
Hae ilmaislippusi Håbon kirjastosta.

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2017-11-16