Det egna landet

Finskt historiskt drama (2018).
Med svensk text. Från 7 år.

Det egna landet berättar om tidsperioden från fortsättningskrigets sista dagar 1945 till olympiaåret 1952.

Anni kommer från en välbeställd familj och lever ett tryggt liv. Veikko har vuxit upp i en arbetarfamilj i Norra Karelen och skadats i kriget. Trots de olika bakgrunderna blir Anni och Veikko kära i varandra. Anni lämnar allt bakom sig för att slå sig ner i den karelska obygden där ett hem så småningom ska se dagens ljus. Efter den rosiga början sätts dock Annis kärlek till Veikko på prov.

Längd: 1 t 49 min.

Tid: onsdag 6 november kl. 19.00
Plats: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta

Hämta din fribiljett på Håbo bibliotek.

Finskt förvaltningsområde i samarbete med

Oma maa

Suomalainen historiallinen draama (2018).
Tekstitys ruotsiksi. Ikäraja 17.

Oma maa kertoo ajanjaksosta sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952.

Turvattua elämää elänyt Anni (Jussi-palkittu Oona Airola) rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Suorasanainen Pohjois-Karjalan murretta vääntävä Veikko on Annin äidin sanoin ”tukkijätkä”. Erilaisista taustoistaan huolimatta Anni ja Veikko rakastuvat. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle.

Kesto: 1 t 49 min.

Aika: keskiviikkona 6. marraskuuta klo 19.00
Paikka: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta

Hae ilmaislippusi Håbon kirjastosta.

Suomen kielen hallintoalueen ja NBV:n välinen yhteistyö

Sidansvarig: Risto Hurskainen

2019-10-24