Skratta eller dö

Finsk drama/komedi (2018).
Med svensk text. Åldersgräns: 11 år

Skratta eller dö

”Få publiken att skratta eller så skjuter vi er!”

Arbetsföreningens teaters ledare Toivo Parikka (Matti Suosalo) har utnämnts till Finlands roligaste man. Men han klassas som politiskt farlig och förs till ett fångläger i efterdyningarna av inbördeskriget. Han blir dömd till döden, men han och hans teatertrupp erbjuds en makaber möjlighet: lyckas med att få en publik bestående av fångvakter och tyska soldatgruppens kommendör att skratta och slipp att få dödsdomen förverkligad!

Filmen Skratta eller dö utspelar sig på sommaren 1918, då inbördeskrigets strider var över och tiotusentals röda satt inspärrade i fångläger, som filmens Isosaari, strax utanför Helsingfors.

Längd: 1 t 43 min.

Tid: onsdag 5 dec kl. 19.00
Plats: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta

Hämta din fribiljett på Håbo bibliotek.

Suomen hauskin mies

Suomalainen draama/komedia (2018).
Tekstitys ruotsiksi. Ikäraja: 11v.

“Naurattakaa yleisöä tai teidät ammutaan!”.

Suomen hauskin mies -elokuvassa kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi, saadakseen uuden oikeudenkäynnin. Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka, jota esittää Martti Suosalo. Elokuva sijoittuu kesälle 1918, sisällissodan loppuun, jolloin kymmenet tuhannet punakaartilaiset olivat vangittuina vankileireillä, muun muassa Isosaarella, Helsingin edustalla.

Elokuva perustuu osittain tositapahtumiin. Pienet inhimilliset teot saavat suuren merkityksen ja mustan huumorin sävyttämän elokuvan komedia kumpuaa sieltä mistä suurin tuskakin: kuolemanpelosta ja epäoikeudenmukaisuudesta.

Kesto: 1 t 43 min.

Aika: keskiviikkona 5. joulukuuta klo 19.00
Paikka: BioBorgen, Bålstavägen 14, Bålsta

Hae ilmaislippusi Håbon kirjastosta.

Sidansvarig: Risto Hurskainen

2018-11-16