Håbo kommun logo

Håbo kommun logo

Musikens språk förenar

Hannu Pokela sköter karaoketekniken medan Baina Yousefi och Barakat Azimi sjunger.  /  Hannu Pokela hoitaa karaoketekniikkaa Baina Yousefin ja Barakat Azimin laulaessa.

Finska, engelska och dari.
Se där är några av språken som ibland ljuder ur karaokehögtalarna på Håbo bibliotek.
Och när musiken väl drar igång har några av deltagarna svårt att låta bli att ta några danssteg.

Ett femtontal personer är på plats och entusiasmen går det inte att ta miste på. Hannu Pokela har riggat upp karaokeutrustningen och inbjuder sångare att komma upp på scenen. Snart strömmar finsk schlager genom högtalarna och det är ingen brist på sångsugna.

– Det är första gången som jag sjunger i biblioteket med kompisar, säger Barakat Azimi.

En av Barakats kompisar tar tillfället i akt och bjuder upp en dam när det blir stillsammare tongångar.

– Det kändes underbart! Ser du vilka fina danssteg! Man vet aldrig var man hittar en danskavaljer, säger Aune Wirman som fick dansa vals.

Karaoketräffarna avslutas för terminen på torsdag den 17 maj kl. 18.30 i Håbo bibliotek. Det behövs ingen föranmälan.

Karaoken är ett samarbete mellan finskt förvaltningsområde, biblioteket och fritidsgården K5.

Musiikin kieli yhdistää

Suomi, englanti ja dari.
Kas siinä muutama niistä kielistä, jotka silloin tällöin kuuluvat karaokekaiuttimista Håbon kirjastossa.
Ja kun musiikki on saatu käyntiin kunnolla, tanssilattiakin houkuttelee.

Viitisentoista henkilöä on paikan päällä ja vallitsee innostava ilmapiiri. Hannu Pokela on saanut karaokelaitteet pystyyn ja kutsuu esiintyjiä lavalle. Kohta kuuluu suomalaiset iskelmät kaiuttimista ja laulajista ei ole puute.

– Olen täällä eka kertaa laulamassa kirjastossa kavereiden kanssa, sanoo Barakat Azimi.

Yksi Barakatin ystävistä ottaa tilaisuudesta vaarin ja pyytää rouvaa tanssimaan musiikin tahdin rauhoittuessa.

– Ihanaa! Etkö nähnyt, että oli hienot askeleet? Ei sitä koskaan tiedä, mistä se tanssikavaljeeri löytyy, sanoo Aune Wirman joka laittoi jalalla koreasti valssin tahdittamana.

Kevään viimeinen karaoketilaisuus on nyt torstaina 17.5. klo 18.30 Håbon kirjastossa. Tapahtumaan ei tarvita ennakkoilmoitusta.

Karaoketoiminta on suomen kielen hallintoalueen, kirjaston ja nuorisotalo K5:n välinen yhteistyö.

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2018-05-15