Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Sommarjobb

Glada ungdomar i närbild utomhus en sommardag

Foto: Gabby Baldrocco/Mostphotos

Om sommarjobb i Håbo kommun

Du som är mellan 15 och 17 år (du fyller 16 år under året) och folkbokförd i Håbo kommun är välkommen att ansöka om sommarjobb!

Sommarjobb 2021

Ansökningstiden för sommarjobb 2021 är avslutad.

I år kommer ett 70-tal ungdomar att erbjudas sommarjobb i Håbo kommun. Det är färre än vanligt på grund av pandemin. Flera arbetsplatser har gjort bedömningen att det inte går att erbjuda en smittsäker arbetsmiljö för sommarjobbare enligt arbetsmiljöverkets rekommendationer för minderåriga. Läs mer om rekommendationerna på Arbetsmiljöverkets webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Har du ansökt om sommarjobb? Då kan du logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats. med de inloggningsuppgifter du fick när du skickade in din ansökan.

Du kommer få ett mejl med besked om sommarjobb. Det får du tidigast under vecka 19.

Vad finns det för sommarjobb?
Vill du veta mer om var arbeten finns eller inom vilka yrkeskategorier du kan bli erbjuden ett sommarjobb, läs mer på sidan arbetsområden »

Eget företag som sommarjobb
Under fyra sommarveckor (vecka 25–28) kan du få möjligheten att starta ett företag och förverkliga en idé. Du får 2000 kronor i startkapital, utbildning och en personlig coach. Alla pengar du tjänar är dina, utöver det får du ingen lön förutom startkapitalet. Ansök om att starta eget företag som sommarjobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sommarjobb hos lokala föreningar
Vissa sommarjobb finns hos lokala föreningar. Blir du erbjuden ett sommarjobb och placerad hos en förening skrivs anställningsavtal med berörd förening. Du är olycksfallsförsäkrad dygnet runt via Håbo kommun. Läs om kollektiv olycksfallsförsäkring.

Beställ utdrag ut belastningsregistret
Du som söker sommarjobb uppmanas att beställa utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. redan när du söker jobbet. Det kan ta tid att få utdraget. Öppna inte kuvertet som du får hem från polisen utan lämna det oöppnat till din handledare.

Sommarjobb för asylsökande ungdomar
För att söka och vara aktuell för sommarjobb krävs ett 10-siffrigt personnummer och arbetstillstånd i Sverige. Läs om AT-UND på migrationsverkets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor och svar om sommarjobb
Vi rekommenderar även att du läser igenom våra frågor och svar om sommarjobb. Där finns svaren på de vanligaste frågorna. Gå till våra frågor och svar om sommarjobb »

OBS! Du som har fått sommarjobb under midsommarveckan  på en arbetsplats som inte jobbar under midsommarafton, kommer att erbjudas möjligheten att jobba igen dagen vid ett senare tillfälle.

Relaterad information

Pdf – föreskrifter om minderårigas arbetsmiljöSidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster