Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Rekordmånga nya företag startade under 2021

Pandemin kan ha satt fart på egenföretagandet – under 2021 startades 212 företag i Håbo.

De senaste två åren har det startats rekordmånga företag i Håbo, möjligen är det en effekt av pandemin. Nyföretagandet har legat stadigt på en nivå av 130-150 företag under en lång period med de senaste åren syns en tydlig ökning. Under det första pandemiåret startades 178 företag och förra året rekordmånga: 212 stycken.

Håbo har något av en gnosjöanda, det har alltid startats mycket företag här, säger Carina Berntsson som har varit rådgivare vid Nyföretagarcentrum Enköping-Håbo i nio år.

Under det senaste året har Nyföretagarcentrum i Håbo haft 21 nyföretagarrådgivningar och av dessa har fem gått vidare till att verkligen starta upp en egen verksamhet. Affärsidéerna har haft stor bredd, från terapeuter till byggare och filmproduktion.

För Håbo kommun är det värdefullt att det finns en vilja att starta eget företag, det bidrar till att skapa arbetstillfällen, service och ett levande samhälle.

Nyföretagande är mycket viktigt för hela Håbo kommun, säger Helene Zeland Bodin, kommunstyrelsens ordförande. Det finns ett stort engagemang hos entreprenörerna som gör stor skillnad i samhället.

Under våren planeras för en digital nyföretagarmässa där de nya företagarna får veta mer om vilka möjligheter det finns att utveckla sitt företag med hjälp av de lokala företagarföreningarna, Almi, banker och andra organisationer.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster