Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Därför vill kommunalrådet träffa lokala företag

Håbo kommun ska vara en plats där det är enkelt och roligt att driva företag, det är man överens om. Nu vill kommunalrådet Helene Zeland Bodin tillsammans med näringslivschefen träffa så många företag man kan för att ta reda på hur kommunen bäst kan stötta de lokala företagen.

I början av året efterlyste kommunalrådet företag som vill ta emot kommunen för att berätta om sin verksamhet och vad kommunen kan göra för att skapa bättre förutsättningar för utveckling. Så länge det finns risk för smittspridning sker företagsbesöken digitalt men under våren hoppas man att restriktionerna lättar och man får komma ut och besöka de fysiska arbetsplatserna.

Jag ser fram emot att få lära känna våra lokala företagare, säger Helene Zeland Bodin. Vi behöver höra om deras upplevelser och behov så vi vet hur vi kan stötta dem bättre.

Under företagsbesöket får företaget svara på ett antal frågor som dokumenteras för att ingå i underlag för kommande åtgärder. Under mötena kan det också komma upp ärenden som behöver hanteras inom förvaltningen och som näringslivschefen då har möjlighet att ta med sig och följa upp internt. Besöken gör också att man får en tydligare bild av vilka typer av verksamheter som bedrivs i Håbo, och vilka utmaningar man har som företagare.

Vi vill träffa alla sorters företag och vi kommer lyssna på det de har att säga, säger Jenny Lindberg, näringslivschef. Vi behöver få företagens synpunkter för att kunna utveckla våra arbetssätt och rutiner i kommunen.

Målet är att genomföra 50 företagsbesök under året. Vid besök hos större företag kommer fokus ligga på hållbarhet där samverkan för att skapa ett hållbart samhälle diskuteras. Om du vill berätta om din verksamhet vid ett företagsbesök mejla naringsliv@habo.se.

Bilden är från ett företagsbesök hos Dragetgruppen AB och det är Hans Wahlberg, vd, som syns bredvid Helene Zeland Bodin och Jenny Lindberg i den lilla rutan.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster