Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Hjälpsamma svar för nyföretagande

Under tisdagskvällen den 5 april var det nyföretagarmässa i Bildningscentrum Jan Fridegård i näringslivsenhetens regi. På plats var bland annat redovisningsbyråer, banker och företagarföreningar, men också Nyföretagarcentrum Enköping-Håbo redo att möta intresserade för nyföretagande.

Det finns många frågor som dyker upp för den som ska starta eget och enligt Carina Berntsson, verksamhetsansvarig på Nyföretagarcentrum är det en resa man behöver göra från vanlig anställd till egen företagare och en av de viktigaste sakerna är affärsplanen.

”Man gör helt enkelt en plan, gör en budget, beskriver sina styrkor och svagheter, planerar vad man behöver innan man börjar, så att man ser att det går ihop sig.”

Och för det och många andra frågor fanns det vid dagens mässa många som kunde svara på frågor om nätverk, om redovisning och hur man startar sitt företag. Det är första gången sedan pandemins start som det nu blev möjligt att träffas fysiskt på en nyföretagarmässa i näringslivsenhetens regi i Håbo kommun.

Med jämna mellanrum bjuder näringslivsenheten in både företagare och de som funderar på att starta eget. Under pandemin genomfördes bland annat en digital lunch som hade tema Starta eget. Näringslivsenheten samarbetar också med Nyföretagarcentrum Enköping-Håbo som hjälper de som vill starta företag att hitta svaren och lotsar vidare till de kompetenser och kontakter man behöver.

Under pandemin startade rekordmånga nya företag i Håbo kommun

Näringslivsenheten erbjuder dig stöd och vägledning i ditt företagande

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster