Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Skoklosterbor fick svar på bygglovfrågor

På torsdagen höll Håbo kommuns samhällsbyggnadsförvaltning öppet hus för Skoklosterborna för att prata bygglov, framtida utveckling och tillsynsärenden.

För första gången sedan före pandemin kunde Håbo kommun nu möta kommuninvånare fysiskt igen för att svara på frågor och informera. Bygg- och miljöavdelningen började med regelbundna öppet hus för flera år sedan men fick under pandemin gå över till digitala möten. Det första fysiska tillfället att möta medarbetare från kommunens samhällsbyggnadsförvaltning blev i värdshuset i Skokloster.

Det här är första gången vi gör den här typen av öppet hus där vi är flera avdelningar som deltar, säger Åsa Odelfalk, bygglovchef och initiativtagare. Vi kommer fortsätta titta på andra möjliga mötesplatser där vi kan möta kommuninvånare och svara på frågor.

Ett tiotal personer besökte under eftermiddagen värdshuset för att prata med representanter från Håbo kommun. De flesta hade frågor om bygglovsärenden men även om till exempel Skoklosters utveckling och de nya sopkärlen. Johan Tunberg, boende på halvön sedan över tio år, ville prata detaljplaner men fick också lära sig mer om Håbos arbete för att minska övergödning av Mälaren och Ekoln. Håbo kommun samarbetar med intilliggande kommuner kring detta i ett projekt som finansieras via Länsstyrelsen.

Vi samarbetar med Upplands-Bro och Sigtuna kommuner kring vattenstatusen i Skofjärden och Lilla- och Stora Ullfjärdarna, berättar Zanna Zielfeldt Nikas, åtgärdssamordnare. Vi kontaktar, informerar och stöttar lantbrukare och gårdar som vill genomföra åtgärder för att minska utsläppen från markerna.

På bilden ovan syns näringslivsutvecklare Ulrika Adolfsson och bygglovchef Åsa Odelfalk som båda fanns på plats under eftermiddagen i Skokloster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster