Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo kommun sjunker i Svenskt Näringslivs ranking

Idag 28 september presenterar Svenskt Näringsliv årets kommunranking. Håbo kommun sjunker från 162:a plats till 188. Det innebär att kommunen tappar 26 platser jämfört med förra året. Kommunen ligger på fjärde plats av länets åtta kommuner.

Varje år bedömer Svenskt Näringsliv företagsklimatet i landets alla kommuner. I rankingen bedöms företagens egen upplevelse genom en enkätundersökning. Svenskt Näringsliv tittar bland annat på nyföretagandet, infrastruktur, antal kommunala entreprenader, relationen mellan antal invånare och arbetsplatser.

Det är naturligtvis tråkigt att vi tappar placeringar jämfört med förra året, men vi har tillsammans med företagarföreningarna tagit fram flera åtgärder för att förbättra företagsklimatet, säger Helene Zeland Bodin (C), kommunstyrelsens ordförande.

Ett exempel är handlingsplanen Tillsammans mot 4.0. Under våren 2022 genomfördes en workshop där företagare, kommunens tjänstemän och politiker tillsammans valde ut de tio viktigaste återstående punkterna att lägga fokus på i det fortsatta arbetet.

Tittar vi på företagarnas sammanfattande omdöme om företagsklimatet, får vi lite bättre betyg, 3,34 jämfört med 3,30 förra året. Det här är ett arbete som måste få ta tid. När vi 2018 startade arbetet Tillsammans mot 4.0 hade vi betyget 2,71. Det visar ändå att vi är på rätt väg. Att vi tappar i ranking jämfört med andra kommuner beror på att de har kommit lite längre i sitt arbete. Med en bättre kommunikation och nära samarbete kommer vi lättare kunna arbeta mot vårt gemensamma mål, säger Ulrika Adolfsson, näringslivsutvecklare i Håbo kommun.

Kommunens näringslivsenhet har även bra dialoger med företagen och företagarföreningarna. Håbos näringsliv har flera plattformar för att föra dialog med både företag, politiker och tjänstemän.

Håbo (foretagsklimat.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Näringsliv och arbete - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster