Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Tårtkampanj för att uppmärksamma företagarnas betydelse

Under onsdagen bjöd Företagarna Håbo till tårtkalas i kommunhuset för att uppmärksamma om det stora antalet företagare i kommunen och vad de bidrar med - välmående, skatteintäkter och jobb, som går att utläsa i deras nyutgivna rapport Företagarfakta 2022.

Det var med anledning av den rapport som Företagarna Håbo tagit fram, som de dagen till ära bjöd på tårta för att också berätta att mår de mindre företagen bra, mår hela kommunen bra. Småföretagarna står för mer än hälften av jobben i kommunen, 57%, en rejäl tårtbit, som också gick att utläsa på det väldigt fint dekorerade tårtorna. Resterande 43 procent på tårtan och i Håbo kommun består av jobb inom större företag, offentligägda företag, myndigheter och övriga organisationer. 80% av jobben i Håbo kommun finns i privatägda företag.

Det var tänkvärda siffror och goda tårtbitar som kommunens ledare och anställda tillsammans med Företagarna i Håbo tog del av och smakade på. En symbolisk handling för ett bättre samarbete och näringslivsklimat, kommun och företagare tillsammans.

Teresa Zetterblad

Teresa Zetterblad, Håbo kommuns nytillträdda kommundirektör var på plats och berättade om visionen att vi vill vara en levande småstad som vi både kan leva och verka i - en plats för hela livet. Och, att vi tillsammans, kommunen och näringslivet samarbetar i den visionen för att det lokala företagsklimatet ska stärkas.

En bra kommunal service är också en förutsättning för att era företag ska blomstra och utvecklas och för att vi ska kunna locka och attrahera nya. Vi måste också komma ihåg att fler och växande företag i Håbo skapar möjligheter också för invånarna i kommunen.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster