Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Fullsatt på frukostmöte om etableringsmöjligheter i Håbo

Det finns ett stort intresse för att köpa mark av kommunen för etableringar i och omkring Bålsta tätort. Därför bjöd Håbo kommun in till ett informationsmöte den 25 april om vilka områden som är aktuella.

Frukostmötet blev ett mycket uppskattat forum för frågor och svar kring trafik, tidsplaner och den kommunala processen. Kommundirektör Teresa Zetterblad hälsade välkomna till ett femtiotal deltagare och därefter presenterades aktuella etableringsmöjligheter av representanter från Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Överst på agendan stod Logistik Bålstas kvarter 2, som är en fortsättning på tidigare etapper i Björnbros verksamhetsområde/Logistik Bålsta. Mer om området finns att läsa här. Länk till annan webbplats.
Nytt i denna etapp är att de som har framfört önskemål om mindre tomter för företagsetableringar har fått gehör. Kvarter 2 är flexibelt och erbjuder tomtstorlekar från 2 000 kvadratmeter och uppåt. Det flexibla formatet bygger på inskick av mark- och exploateringsavdelningens intresseformulär, som är öppet fram till den 25 juni. Länk till annan webbplats.

Utveckling på flera platser i Bålsta
Det finns fler områden som kommunen kommer att arbeta med att utveckla de närmaste åren. Under frukostmötet presenterades exploateringsmöjligheter både för företag och privatpersoner i områden som Entré Lillsjön, Bålsta C och Viby äng.

Hur vi arbetar långsiktigt och hållbart ska gå i linje med vår hållbarhetsstrategi. Det gör vi aktivt bland annat genom att samverkan, tillgodose behov och tillvarata resurser. Ett exempel syns i tillgängliggörandet av naturen kring Lillsjön, som under frukostmötet lyftes i den kommande utvecklingen av verksamhetsområdet Entré Lillsjön. Området kring Lillsjön har både särskilda naturvärden och ett kulturhistoriskt värde. Läs mer om området här.

Länk till annan webbplats.
Vill du veta mer om var och hur Håbo växer? Då kan du läsa om kommunens pågående och kommande projekt här. Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster