Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Tårtkampanj uppmärksammar företagarnas betydelse i Håbo

Styrelsen för Företagarna Håbo bjuder på tårta i kommunhuset

Tårtkampanj i kommunhuset med styrelsen för Företagarna Håbo. Foto: Håbo kommun

Under onsdag eftermiddag bjöd Företagarna i Håbo på tårta i kommunhuset för att uppmärksamma kommunens ledning på småföretagens betydelse för kommunen. I samband med tårtkampanjen redovisades också en sammanställning av Företagarrapporten.

Kommundirektör Teresa Zetterblad hälsade företagarna i Håbo välkomna med sin tårtkampanj och tog också tillfället i akt att berätta lite om hur viktiga de är och att de bidrar med att göra skillnad. Som kommundirektör är jag extra stolt att ha så många duktiga företagare i kommunen, sa Teresa.

Därefter tog Malin Bergman Solming, ordförande i Företagarna Håbo vid och berättade om varför de var på plats med sin tårtkampanj.

Tårtorna visar att vi småföretagare i kommunen drar in 38% av skatteintäkterna i Håbo kommun och med det vill vi visa att vi är väldigt viktiga för kommunen. Om vi skulle ges ännu bättre förutsättningar skulle vi kunna bidra med ännu mer skatteintäkter.

Malin Bergman Solming introducerade också Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholm-Mälardalen, som pratade om föreningen Företagarnas roll och om den nyligen släppta rapporten Välfärdsskaparna. Han poängterade att när företag växer, växer Håbo, regionen och Sverige.

De minsta företagen är den största finansiären av kommunernas välfärdstjänster i 198 av landets 290 kommuner, kan man bland annat utläsa i Företagarrapporten Välfärdssskaparna 2023. Nästan alla företag vill växa och många vill anställa fler personer och jobben som skapas i de privata företagen genererar inte bara inkomster till de anställda utan också till allmänheten, är några av de budskap, företagarna hade med sig under sin tårtkampanj. Företagarnas förhoppning är att Företagarrapporten leder till en öppen dialog om det lokala näringslivsklimatet och hur villkoren för företagare i kommunen kan förbättras.

Välfärdsskaparna är Företagarnas unika sammanställning av officiell statistik för att belysa vilka sektorer som står för störst andel av kommunernas skatteintäkter.

Läs hela Företagarrapporten Välfärdsskaparna 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om näringslivsarbetet i Håbo kommun

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster