Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Nu reser Triple Zero stommen

Idag den 10 maj bjöd NREP in till stomresning på tomten bakom det nybyggda Dagab-lagret i Bålsta, där en helt unik byggnad håller på att uppföras. Projektet Triple Zero ska bli ett exempel och en inspiration för framtidens logistikbyggnad.

När Triple Zero presenterades under Morgonsoffan tidigare i år fanns byggnaden fortfarande bara som en vision, men nu har konstruktionen startat. Det gör Håbo till platsen för det första Earth Shot-projektet, som NREP själva beskriver som ett innovationsprojekt med 100% koldioxidneutralitet och utan klimatkompensation, både när det gäller inbäddad koldioxid och när det tas i drift. Representanter från kommunen fanns på plats för att lära sig mer om projektet.

Vad står de tre nollorna i projektets namn för?
Namnet Triple Zero är en standard för framtiden. Visionen för byggnaden var noll utsläpp, noll inbyggd koldioxid och noll extra kostnad. På flera plan har projektet nått upp till förväntningarna, men på andra har det inte nått ända fram.

Det är inte den perfekta lösningen, men det är en början. Vi kan inte göra ingenting medans vi väntar på de perfekta lösningarna.


Både lokalt och hållbart

Konstruktionen av Triple Zero består av biomaterial som svenskt trä, svensk hampa och ett särskilt material för väggar och tak som uppnår höga miljökrav som tillverkas i Västerås. Dessutom har lokala Benders i Bålsta tagit fram en särskild hexasten för projektet.

Vi har utmanat varje del av det här projektet och vi gör det varje dag.

Skillnaden mellan oss och andra projekt är att vi gör allt, vi utmanar varenda detalj, förklarar Eva Sterner, utvecklingschef för Logicenters på NREP. Hon berättar också att arbetet med Triple Zero har haft ett fokus på hållbarhet ända från början och att det ofta är något som sker sent i processen i andra projekt.

Nu fattas det bara en hyresgäst som stämmer in på hållbarhetsprofileringen som projektet har. Vi ser fram emot att följa etableringen!

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster