Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Företagsbesök hos Gyproc

Håbo kommun får omvisning hos Gyproc.

Nyligen besökte vi Gyproc som fyller 60 år i år. Företaget verkar i ett av Håbos industriområden och producerar lättbyggnadssystem för hållbart byggande.

Hos högproducerande Gyproc tillverkas gipsskivor av olika slag. Fabriken verkar i ett av våra industriområden, då råvaran är sten används fraktfartyg och fabriken har en egen hamn. Under besöket fick vi se den fascinerande löpande-band-produktionen där gipsstenen mals och pressas samman med olika material, för att bli en rad varianter av gipsskivor. I fabriken finns även packutrymme och varje dag lastas transporter ut från fabriken. Gyprocs system bygger på gips och stål som är 100 procent återvinningsbara. Gyproc är en affärsenhet inom koncernen Saint-Gobain. Ett av Gyprocs mål är "netto-noll Co2" 2045. De vill elektrifiera fabriken i Bålsta och samtal med energibolagen pågår.

"Under besöket pratade vi bland annat (förstås) om energiutmaningen, kompetensförsörjning, det härliga firandet med anledning av att fabriken fyller 60 år 2024 och sjöfartens möjligheter, potential och utmaningar."

Stort tack för ett givande besök hos er, Peter Christina och Daniel!

Med på företagsbesöket från Håbo kommun var Catherine Öhrqvist (kommunstyrelsens ordförande), Agneta Hägglund (kommunalråd), Tommy Lövgren (kommunalråd), Teresa Zetterblad (kommundirektör) och Ida-Maria Rydberg (tillväxt- och kommunikationschef).

Vi fortsätter att träffa lokala företagare för att få bättre insyn och kunskap.

Vill du att vi besöker ditt företag? Vi gör företagsbesök varje vecka. Ju mer vi lär känna varandra desto lättare kan vi samverka och hitta gynnsamma samarbeten. Skriv till oss på naringsliv@habo.se så bokar vi en tid.

Sidansvarig: Tillväxt- och kommunikationsenheten

 

Klicka för support
Stäng supportfönster