Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Integrationsprojekt presenterades på frukostmöte

Över 80 personer slöt upp till tisdagens frukostmöte på Lastberget Konferens. På morgonens program stod bland annat de välkända Håboprofilerna Patrik och Marcus Nilsons nystartade integrationsprojekt.

Årets första frukostmöte på Lastberget lockade många intresserade åhörare. Anders Åhrlin och Petra Forsström inledde morgonen med en redovisning av resultatet av satsningen på Bålstas Bästa under hösten. 14 föreningar sålde tillsammans över 1.800 rabattkuponghäften med erbjudanden från 64 lokala handlare. Sammanlagt 180.000 kronor tjänade föreningarna på försäljningen, pengar som kan användas för verksamheterna. Runt 100.000 kronor har kommit in till den stipendiefond som också startades upp och under året kommer pengar delas ut till lokala talanger inom bland annat kultur, entreprenörskap och idrott.

Håbo Marknads vd Leif Nyrén bjöd sedan upp Håbos nye kommundirektör Per Nordenstam på scenen för att höra hur han ser på Håbo kommun och sina kommande arbetsuppgifter. Per Nordenstam har arbetat som både näringlivschef och kommundirektör tidigare och har lång erfarenhet att att arbeta i en kommunal organisation. Per Nordenstam uttryckte tillförsikt inför Håbos framtida utveckling av både samhället och näringslivet.

Från Håbo kommun Kultur och Livsmiljö kom Karin Sedrakyan som berättade om årets satsning på sommarjobb för ungdomar. Företag kan ansöka om att ta emot ungdomar från Håbo under tvåveckorsperioder och då står Håbo kommun för lönekostnaden.

Den 25 februari öppnar KappAhl en ny butik i Bålsta Centrum. Åsa Kvist som blir butikschef bor själv i Bålsta och berättade om att företaget valde mellan Enköping och Bålsta när man ville öppna ny butik i denna region. Kedjan har 400 butiker i fyra länder. Läs mer om KappAhl här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Två välkända Håboprofiler berättade därefter om sitt förvärv av Bålsta Gästgivaregård och uppstarten av ett integrationsprojekt i Håbo. Bröderna Patrik och Marcus Nilson har spelat ishockey internationellt och arbetat i familjeföretaget MTB Mark och Trädgårdsbyggarna men har familjeanknytning till Gästis och länge haft tankar på att förvärva anläggningen. Sedan oktober äger de Gästis och hyr ut lokaler till två vårdbolag som bedriver boende för ensamkommande flyktingbarn. Ett samarbete med Bro-Bålsta Golfklubb har upprättats där de boende både får arbeta och träna på BBGK. Inom ramen för det nyligen uppstartade integrationsprojektet vill bröderna hjälpa nyanlända att komma ut i arbete via praktikplatser och liknande, här finns utrymme för det lokala näringslivet att hjälpa till.

Innan frukostmötet avslutades fick deltagarna möte tre UF-företag som berättade hur arbetet med företagandet gått under vintern. Delikatesskartan UF, Online UF och Our Journey UF redovisade överträffade förväntningar både vad gäller målsättning och arbete. Den 20 februari visar alla UF-företag från Fridegårdsgymnasiet upp sina företag i Bålsta Centrum. 

Sidansvarig: Jenny Lindberg

2018-05-29

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster