Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Nu lyfter vi Håbos näringsliv: Kickofflunch för samverkansprojekt

Över sextio personer samlades för ”take off”, på Håbos näringslivsbolag i fredags. Kickofflunchen var starten för ett samverkansprojekt mellan företagarföreningarna i Håbo, Håbo kommun och Håbo Marknads AB för att lyfta det lokala näringslivet.

Lars Aspling

- Det går bra för företagen i Håbo, var Lars Asplings budskap till deltagarna. Trots dalande siffror för näringslivsklimatet finns här stor tillväxt och än större potential.

Lars har stor erfarenhet av lokal näringslivsutveckling via sitt initiativ Tillväxtallsvenskan. Han är managementkonsult och affärsutvecklare med stor erfarenhet av lokal näringslivsutveckling och deltog på fredagens kickoff med en presentation om hur det går för företagen i Håbo.

Lars-Erik Sandhgren

- Det går bra för företagen men man upplever inte att näringslivsklimatet är så bra som det skulle kunna vara, sa Lars-Erik Sandhgren när han välkomnade deltagarna till lunchen.

- Vi vill att företagarna ska uppleva att det är bra att driva företag här. Genom att starta upp dialogen kommer vi att hitta nycklar för att öppna dörrar mellan näringsliv och det offentliga. Lars-Erik Sandhgren är VD för Håbo kommuns näringslivsbolag och en av drivkrafterna bakom projektet.

Projektledare för samverkansprojektet är Petra Forsström, företagare i kommunen med lång erfarenhet av förändringsprocesser både inom privata företag och offentliga miljöer. Nu ser hon fram emot att få delta i Håbos utveckling av näringslivet.

- I den här typen av processer är det viktigt att vi pratar med varandra, skapar en trygg miljö och börja lita på varandra, sa Petra Forsström.

- Vi ska skapa en Håbo-anda där vi känner att vi tillsammans skapar det positiva samhälle vi vill leva och arbeta i.

Deltagarna höll med om behovet att arbeta tillsammans och uppslutningen visade på stort engagemang från såväl det lokala näringslivet som den kommunala organisationen.

Samarbetsprojektet fortsätter nu med dialogmöten kring tre ämnen: Samverkan och dialog, Infrastruktur och kommunikation samt Leva, bo, fritid. Dialoggrupperna kommer att träffas vid flera tillfällen under hösten och vintern för att i början av nästa år ta fram konkreta förslag till de kommunala beslutsfattarna. Ambitionen är att Håbo ska bli en av Sveriges 20 bästa kommuner att vara företagare i.

Styrgrupp för samarbetsprojektet är Näringslivsrådet som består av Carina Lund, kommunalråd, Agneta Hägglund, oppositionsråd, Per Nordenstam, kommundirektör, Lars-Erik Sandhgren, vd Håbo Marknads AB, samt representanter för de tre lokala företagarföreningarna Håbo Företagare, Företagarna Håbo-Upplands-Bro och Håbo Qvinnors Företagsnät.

Intresset för att delta i dialoggrupperna är stort. Mötena är öppna för alla som har intresse av att delta i utvecklingsarbetet, det går fortfarande bra att anmäla sitt intresse via mejl dialog@habo.se.

Nästa steg i arbetet blir de första dialogmötena:

  • 26 oktober 08.00-10.00 Infrastruktur och kommunikation
  • 27 oktober 08.00-10.00 Samverkan och Dialog
  • 7X november 08.00-10.00 Leva, bo, fritid

Lokal kommer att meddelas senare.

Sidansvarig: Jenny Lindberg

2018-05-29

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster