Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

S och M överens om näringslivsarbetet

Under tisdagens frukostmöte för företagare var Håbos ledande kvinnor överens: Näringslivsfrågan är viktigare än partifärg. Oavsett valutgången i höst ska näringslivsklimatet lyftas.

Drygt 60 personer åt frukost tillsammans på Åbergs Museum under årets första frukostmöte. På dagens agenda stod bland annat en presentation av Håbos nya kommunalråd Liselotte Gran Elgh och satsningen på att skapa en praktikplatsbank för Håboungdomar.

Lars-Erik Sandhgren och Liselotte Grahn Elg

Lars-Erik Sandhgren, vd för Håbo Marknads AB hälsade alla välkomna och presenterade Håbos nya kommunalråd Liselotte Grahn Elg som tog över ordförandeposten i kommunstyrelsen under vintern. Liselotte har vuxit upp i grannbyn Bro och flyttade till Bålsta 2005. Sedan nio år tillbaka är hon engagerad i lokalpolitiken för Moderaterna, senast som ordförande för socialnämnden. Fram till valet i höst är hon den högst ansvariga inom Håbo kommun. 

Lars-Erik Sandhgren bjöd därefter upp oppositionsrådet Agneta Hägglund för att höra hur de båda tänker kring kommunens näringslivsarbete. Båda parter är överens om att man nu måste sätta fart, näringslivsklimatet måste förbättras. Arbetet som påbörjades under 2017 med dialogmöten för företagare, politiker och tjänstemän har redan lett till förändringar bland annat inom den kommunala organisationen och mer är på gång. Agneta, Liselotte och Lars-Erik har redan varit ute på företagsbesök och planerar att hinna med sammanlagt femtio före valet. Arbetet kring detaljplanerna har satt fart och under året ska visionen för Håbo 2030 revideras och varumärkesfrågan har kommit upp på agendan.

Enheten för studie- och karriärvägledning

Därefter fick deltagarna lyssna på bland annat Ann-Charlotte Faleke från Enheten för Studie- och Karriärvägledning där man fått ett uppdrag från kommunledningen att ta fram en praktikplatsbank för Håbo. I denna ska alla praktikplatser inom Håbo rymmas, både från kommunal verksamhet och privata företag. När en arbetsplats erbjuder en plats för praktik får man också utbildning i handledarskap och en kontaktperson som kan svara på frågor kring praktikförfarandet.

I Håbo finns ungefär 50 unga personer som varken arbetar eller studerar och som behöver hjälp med att hitta praktikplats eller annan sysselsättning. Håbo kommun har tagit beslut om att få fram 85 praktikplatser till platsbanken och hoppas att näringslivet kan matcha det. Att ställa upp med en möjlighet till sysselsättning för Håbos unga är en värdefull samhällsinsats. Läs mer om Enheten för Studie- och Karriärvägledning här.

Lars-Erik Sandhgren och Karin Sedrakyan

Från Håbo kommun, Kultur och Livsmiljö kom sedan Karin Sedrakyan och uppmanade Håbos företag att anmäla sig till rekryteringsmässan inför sommaren 2018 om man vill erbjuda sommarjobb till ungdomar. Den 15 mars klockan 16-18 skapar Håbo kommun en mötesplats i kommunhusets entré för både unga som söker sommarjobb och lokala företag som behöver rekrytera inför sommaren. Förra årets träff lockade 300 ungdomar, det här sparar mycket tid för den som behöver extrahjälp i företaget. För mer information kontakta Karin Sedrakyan på 0171-46 84 92 eller karin.sedrakyan@habo.se

Sist ut idag kom Anders Fredin och Henrik Wahlström för att berätta om Bålsta Skidklubbs poulära konstsnöspår på Granåsen. Under förra årets säsong lockade spåret 25.000 skidåkare och det är klassat som Storstockholms finaste spår. Läs mer om Bålsta skidklubb här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Och Petri Suomela från Håbomässan berättade om att mässan är bokad till drygt 60% och det finns fortfarande plats för företag att synas lokalt den 4-5 maj i ishallen. Läs mer om Håbomässan här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Jenny Lindberg

2018-02-06

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster