Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Lokala företagare på frukostmöte

På tisdagmorgonen höll Håbo Marknads AB (HMAB) ett frukostmöte på Åbergs Museum som framför allt handlade om fortsättningen på "Tillsammans mot ett bättre företagsklimat".

Runt 50 deltagare åt frukost tillsammans och lyssnade på Petra Forsström, processledare och Lars-Erik Sandhgren, vd HMAB som berättade om hur man arbetar vidare för att lyfta Håbos företagsklimat. Lokala företagare, politiker och tjänstemän har nu lagt sammanlagt 1000 timmar på att diskutera och hitta lösningar. Av de förslag som kommit upp kan hälften åtgärdas ganska snart och resten är mer långsiktiga.

- Ett konkret resultat av det här näringslivsarbetet är att näringslivsfrågor numera alltid finns med som en punkt på Kommunstyrelsens möten, berättar Lars-Erik Sandhgren. Samt att den kommunala organisationen har förändrats så att Plan- och Exploateringsavdelningen ligger inom Kommunstyrelsens förvaltning istället för inom Bygg- och miljöförvaltningen. Det här gör att planarbetet bryts ut och kommer gå smidigare.

Deltagarna på mötet delades in i olika grupper och fick under pausen diskutera hur man själv kan bidra för att stärka näringslivsklimatet i kommunen.

Därefter berättade Helena Näslund och Carina Berntsson från Nyföretagarcentrum Enköping (NFC) om samarbetet med Håbo Marknads AB. Numera kan man få rådgivning för sitt företagande via NFC i HMABS lokaler. Läs mer om NFC här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Och sista ut var Olle Atling från Lions Club Bålsta som berättade om värdegrundsprogrammet Tillsammans. Läs mer om Lions här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster