Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Lokala företagare på frukostmöte

På tisdagmorgonen höll Håbo Marknads AB (HMAB) ett frukostmöte på Åbergs Museum som framför allt handlade om fortsättningen på "Tillsammans mot ett bättre företagsklimat".

Runt 50 deltagare åt frukost tillsammans och lyssnade på Petra Forsström, processledare och Lars-Erik Sandhgren, vd HMAB som berättade om hur man arbetar vidare för att lyfta Håbos företagsklimat. Lokala företagare, politiker och tjänstemän har nu lagt sammanlagt 1000 timmar på att diskutera och hitta lösningar. Av de förslag som kommit upp kan hälften åtgärdas ganska snart och resten är mer långsiktiga.

- Ett konkret resultat av det här näringslivsarbetet är att näringslivsfrågor numera alltid finns med som en punkt på Kommunstyrelsens möten, berättar Lars-Erik Sandhgren. Samt att den kommunala organisationen har förändrats så att Plan- och Exploateringsavdelningen ligger inom Kommunstyrelsens förvaltning istället för inom Bygg- och miljöförvaltningen. Det här gör att planarbetet bryts ut och kommer gå smidigare.

Deltagarna på mötet delades in i olika grupper och fick under pausen diskutera hur man själv kan bidra för att stärka näringslivsklimatet i kommunen.

Därefter berättade Helena Näslund och Carina Berntsson från Nyföretagarcentrum Enköping (NFC) om samarbetet med Håbo Marknads AB. Numera kan man få rådgivning för sitt företagande via NFC i HMABS lokaler. Läs mer om NFC här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Och sista ut var Olle Atling från Lions Club Bålsta som berättade om värdegrundsprogrammet Tillsammans. Läs mer om Lions här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster