Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Välbesökt frukostmöte gratulerade UF-företagare

Nittio morgonpigga företagare träffades på tisdagmorgonen på Lastberget Konferens för att uppmärksamma Fridegårdsgymnasiets framgångsrika UF-företagare och lyssna på Kilenkryssets grundare Janne Persson berätta om sitt företagande.

Woodland UF med Sanna Engström, näringslivsinspiratör i håbo kommun

Tre Ung Företagsamhet-företag från Fridegårdsgymnasiet utmärkte sig vid årets länsfinal i Uppsala den 6 mars vid sidan av alla andra- och tredjeplatser Fridegårdsgymnasiets UF-företag också plockade hem. Woodland UF på bilden ovan, tillsammans med Sanna Engström, näringslivsinspiratör i Håbo kommun, säljer en skärbräda av återvunnet material och utsågs till bästa UF-företag i Håbo kommun. De vann också Årets Affärsplan i länet och deltar därmed i SM den 16-17 maj. Jaw marketing UF som säljer reklamplatser på disktrasor som delas ut till 2000 hushåll i kommunen utsågs till länets bästa UF-företag och Årets tjänst och Matklick UF som tagit fram en app för att beställa mat från lokala restauranger i Bålsta blev Årets tillväxtföretag och vann Årets reklamfilm.  Dessa tre företag tävlar i SM-finalen i Stockholmsmässan i Älvsjö den 16-17 maj.

Janne Persson, Kilenkrysset

Därefter tog Janne Persson över mikrofonen för att berätta om sin resa som företagare. Från uppväxten på ett jordbruk via reservdels- och verktygstillverkning till att idag bygga och förvalta fastigheter på ett stort antal orter i landet. Kilenkrysset omsätter miljardbelopp och äger flera områden i Håbo kommun där det finns byggplaner som kommer skapa hundratals arbetsplatser, bland annat i Dragets industriområde och i Logistik Bålsta. Läs mer om Kilenkrysset här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lastbergets Ulrika Corell berättade därefter om konferenshotellets verksamhet och bjöd in till Mors Dags-brunchen den 27 maj. Och som avslutning uppmanade Lars-Erik Sandhgren alla åhörare att delta i två träffar den 18 april: ett dialogmöte om kommande Översiktsplan (separat inbjudan kommer) och en föreläsning med Karin Wahlén, kulturcoach för Östersunds Fotbollsklubb.

Nästa frukostmöte infaller den 8 maj och hålls på Lastberget Konferens.

Sidansvarig: Jenny Lindberg

2018-12-04

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster