Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Stenhuset utvecklas i Leaderprojekt

Under kommande två år kommer Stenhuset i Skokloster fyllas av kultur, evenemang och besökare och dessutom gå att boka för egna arrangemang. Ett samverkansprojekt har fått 1,1 miljoner kronor i EU-stöd för att skapa en ny mötesplats.

Den 12 april godkände LAG-gruppen i Leader Mälardalen den ansökan om medel för att skapa en ny mötesplats för Skohalvön som skickats in av Håbo Marknads AB tillsammans med Håbo kommun Kultur och Livsmiljö, Skokloster Slott och Coompanion.

Projektet Stenhuset – Skohalvöns mötesplats för föreningsliv, kultur och turism kommer att pågå under två år och det praktiska arbetet kommer att ledas av Jörgen Allstedt som bott på halvön sedan 1989.

Stenhuset kommer fyllas med kultur, hantverk, aktiviteter och sevärdheter för besökare. Målet är att huset kommer att användas av lokalbefolkningen samt locka långväga resenärer och som kan bidra till platsens utveckling. Håbo Marknads AB är Håbo kommuns näringslivsbolag och initiativtagare till projektet tillsammans med Skoklosters slottschef Rebecka Enhörning.

- Vi hoppas kunna ta fram en modell för framtida samverkan på platsen, säger Jenny Lindberg, projektledare Besöksnäring och Information vi Håbo Marknads AB.

- Besöksmålet Skokloster behöver en samordning och nu har vi möjlighet att skapa en hållbar modell för det genom den här EU-finansieringen.

Leader är en form av samverkan med lokal förankring som används för att stimulera utveckling i landsbygder i hela EU. Stenhusprojektet samlar både lokalbefolkning, föreningar, lokala företag och de offentliga aktörer som finns på platsen. Både staten, kyrkan och kommunen finns i projektets styrgrupp. Läs mer om Leader Mälardalen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Jenny Lindberg

2018-04-16

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster