Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Morgonsoffan lockade många företagare till frukostmöte

Över 80 Håboföretagare bjöds på frukost när den nya Morgonsoffan drog igång den 4 september. Många var nyfikna på att höra mer om etableringen av ICA Maxi vid Lillsjön och det var bara en av nyheterna som presenterades denna morgon.

Morgonens frukostmöte inleddes med att programledare Julia Rosqvist hälsade välkomna till Morgonsoffan och bjöd upp Lars-Erik Sandgren, VD för Håbo Marknads AB, Birgitta Persson, ordförande från Håbo Företagare och Mats Mattsson, styrelsemedlem i Håbo Företagare. De fick ge sin syn på det fortgående arbetet med ”Tillsammans mot 4,0”. Många punkter i det åtgärdsprogram som tagits fram under våren har man redan börjat arbete med, nu behöver detta kommuniceras och samarbetet kring programmet behöver fördjupas.

Nästa programpunkt var Blomlöfs bin som presenterade sitt företag och visade sin utrustning för arbetet med bina. Alla deltagare på morgonens möte fick också med sig en honungsburk från Håbo Marknads bikupa som står i Draget-rondellen.

Sanna Engström, ny medarbetare på HMAB och Ulrika Adolfsson, ny medarbetare på enheten för Studie- och karriärvägledning presenterades därefter. Sanna arbetar som näringslivsutvecklare och kommer under hösten boka många företagsbesök, där kaffekorg kommer tas med. Ulrika arbetar med entreprenörskap i skolan och hjälper Håbos unga att utveckla sina entreprenöriella förmågor.

Krister Nilsson från ICA i Bålsta och Johan Hedve från Skanska berättade om samarbetet vid Lillsjön i Draget. ICA Kvantum som nu finns i Bålsta centrum kommer bli en ICA Maxi när man flyttar till Draget och butiken kommer öppna under våren 2020. Carl Strufve från Grosvenor berättade om utvecklingen i Bålsta centrum och lugnade alla närvarande genom att konstatera att det kommer en ny livsmedelsbutik i samma klass till centrum och systembolaget kommer inte flytta med ICA till Draget. (På bilden ovan syns Julia Rosqvist, programledare, Carl Strufve, Grosvenor, Krister Nilsson, ICA Kvantum och Johan Hedve, Skanska).

Petra Forsström, ordförande i Håbo Qvinnors Företagsnät berättade att HQF och Företagarna Upplands-Bro-Håbo anordnar en fest för företagare den 9 november på Åbergs Museum.

Ett visitkortslotteri sponsrades från ICA, där vinsten var 1.000 kronor att handla för i ICA-butiken.

Nästa Morgonsoffa äger rum den 2 oktober klockan 07.30-09.00 på Lastberget. Välkomna!

Sidansvarig: Jenny Lindberg

2018-09-10

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster