Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Unga Företagare från Fridegårdsgymnasiet och Håbos nye kommundirektör i Morgonsoffan

Det lokala näringslivet fick träffa både nya och gamla bekanta på morgonens frukost på Lastberget. Håbos nye kommundirektör Tobias Arvidsson lockade många nyfikna.

I den kyliga höstmorgonen bjöd Håbo Marknads AB på ett digert program i Morgonsoffan. På bilden ovan syns Ibrahim Haciyev och Jessika Syrjälä från Fridegårdsgymnasiet som under sitt sista läsår driver företaget On the Go UF. Tillsammans med Josefine Hellman och Jacob Winberg kommer On the Go UF sälja frukost vid pendeltåget under måndagar och tisdagar och dessutom leverera fikabröd till företag på fredagar.

Håbo kommuns nye kommundirektör Tobias Arvidsson var också gäst i soffan och berättade att han tidigare arbetat som samhällsbyggnadschef i Åre och Norrtälje kommuner. Dessutom fick vi veta att han föredrar vildmarkssemester före charter och att han tycker om rött vin och bio. Tobias tillträdde den 1 oktober som Håbo kommuns högste chef.

Håbo Marknads AB har just startat upp ett arbete för att analysera och utveckla Håbos starkaste tillväxtföretag, något som Lars-Erik Sandhgren, vd och Susanna Engström, näringslivsutvecklare vid HMAB berättade om tillsammans med Lars Aspling som utvecklat metoden. I höst kommer utvalda företag erbjudas att delta i detta arbete som ska vara till nytta för både de företag som deltar och andra företag som vill göra samma resa.

Carina Berntsson från Nyföretagarcentrum berättade om ett mentorprogram man startar nu i höst tillsammans med ALMI, där man söker efter mentorer till nystartade företag. Det är mycket värdefullt för nya företagare att få ta del av den erfarenhet och kontaktnät som en etablerad företagare har, och för mentorn är det ofta mycket utvecklade att ta sig an en adept. Läs mer om mentorprogrammet här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nästa Morgonsoffa äger rum tisdagen den 6 november på Lastberget som vanligt. Välkommen!

Sidansvarig: Jenny Lindberg

2018-10-02

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster