Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Fokus på praktikplatser i näringslivet – alla är vinnare

Under hösten startade projektet ”Praktikplatser för nyanlända” i Håbo Marknads regi. Ett vinn-vinn-vinnkoncept, enligt vd Lars-Erik Sandhgren - för företaget, för individen och för samhället!

- Alla tjänar på att fler människor får arbete och kan vår satsning på praktikplatser även leda till fasta jobb blir vi alla vinnare. Dessutom är integration genom arbete ett fokusområde 2019 för Svenskt Näringsliv, här tar Håbo kommun sitt ansvar genom att satsa på detta projekt, säger Lars-Erik Sandhgren.

Ett antal företag är redan engagerade för att ta emot praktikanter. Under projektets första månad har 15 praktikplatser förberetts hos lokala företag efter att projektledare Annelie Iggström haft en dialog med dem.

- Alla företag som jag har pratat med är positiva till det här projektet, säger Annelie Iggström.

Annelie påbörjade arbetet i början av oktober med målsättningen att korta ner den tid som går från att en person kommer till Sverige tills personen är etablerad på arbetsmarknaden. Ju snabbare det går desto större vinst för samhället.

- Vi ser också att det här är en stor möjlighet för företagen att hitta rätt kompetens för sin verksamhet, säger Annelie.

Finansieringen av projektet kommer från Delegationen för Unga och Nyanlända som har ett uppdrag från regeringen att effektivisera unga och nyanländas etablering i arbetslivet. Ett sätt är att skapa lokala Jobbspår, där man kombinerar yrkesutbildning, språkträning och praktik som resulterar i en dokumenterad kompetens för en specifik bransch.

- I Håbo kommer vi försöka skapa ett Jobbspår inom bygg, entreprenad och hantverk eftersom vi har många företag inom den branschen, säger Annelie.

Nästa steg är att träffa deltagarna, alltså de personer som ska ut på de praktikplatser som våra lokala företag erbjuder.

- Jag tror att vi kommer lyckas bra med uppdraget, säger Annelie.

- Våra lokala företag är engagerade och vill samarbeta, jag ser fram emot att matcha ihop deltagarna med företagens behov!

Sidansvarig: Jenny Lindberg

2018-11-21

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster