Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Butik öppnad i Frösundavik – obemannad och öppen dygnet runt

Nu har den dygnet runt-öppna, obemannade Lifvs-butiken i Frösundavik öppnat. Det är en av de första butikerna i sitt slag i Sverige.

Butiken är cirka 25 kvadratmeter och öppen dygnet runt. Den som vill komma in i butiken och handla registrerar sig, öppnar dörren och betalar med en mobilapp.

Bakom konceptet står företaget Lifvs Scandinavian. Framöver kommer fler Lifvs-butiker att öppna på olika orter, främst i områden där det är långt till andra livsmedelsaffärer. Här berättar Lifvs vd Bea Garcia om etableringen i Bålsta:

- Arbetet med etableringen av Sveriges första obemannade och fullsorterade livsmedelsbutik i Bålsta har fungerat ypperligt i samarbete med berörda personer på kommunen. Vår största utmaning är att hitta lämpliga platser för våra butiker och därefter komma överens om arrende, förberedelse av marken och slutligen bygglov. I samtliga delar av projektet har vi enbart haft kontakt med trevliga och tillmötesgående människor på kommunen, det har underlättat och gjort vårt arbete roligare. Kunderna i Frösundavik är testpiloter. Det blir intressant att se vilka varor som efterfrågas.

Håbo Marknads AB och flera avdelningar inom kommunen har varit inblandade i etableringen.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster