Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo kommun uppåt i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet

Det handlar om en god dialog med vårt lokala näringsliv som också upplever att kommunen är tillgänglig och lyssnar, säger kommundirektör Tobias Arvidsson som en förklaring till varför kommunen klättrar på rankingen.

Idag släpper Svenskt näringsliv årets ranking av landets kommuner vad gäller företagsklimatet. Det lokala näringslivets allmänna omdöme om Håbo kommun har stigit från 2,71 till 3,05 och flyttar upp kommunen från förra årets plats 203 till 175:e plats i år. Kommunen klättrar alltså 28 placeringar och i och med det bryts också den nedåtgående trenden som har varit sedan 2012. Totalt fanns det 2115 företag i Håbo kommun 2018.

Det här är ett genomslag för ett målmedvetet arbete för att skapa en god dialog och samförstånd med våra företagare, säger kommunstyrelsens ordförande Liselotte Grahn Elg.

Det är det lokala företagsklimatet som är i fokus för foretagsklimat.se och varje år får cirka 60 000 företagare via Svenskt Näringsliv ge sina synpunkter på den egna kommunens attityder till företagande, kommunens service eller tillämpningen av lagar och regler.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster