Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Stödgruppen för företag fortfarande aktiv

Snart ett år har gått sedan pandemin bröt ut och fick enorm påverkan på vårt vardagliga liv. Under hela perioden har en stödgrupp för företagen träffats för att prata om läget i det lokala näringslivet och hur man bäst kan stötta det.

I stödgruppen ingår förutom näringslivsenheten de tre lokala företagarföreningarna som har nära kontakt med sina medlemmar: Håbo Företagare, Företagarna Håbo och Håbo Qvinnors Företagsnätverk, de två lokala bankerna Handelsbanken och Sparbanken i Enköping samt arbetsförmedlingen och ALMI. Gruppen startades upp strax efter pandemin bröt ut under våren och har fungerat som ett forum för att dela aktuell information och diskutera hur olika aktörer kan stötta företagen. Alla medverkande parter har fått ta del av varandras upplevelser av läget hos de företag man varit i kontakt med och det har gett en mer heltäckade bild än var och en haft i sin egen verksamhet.

Det har varit en trygghet för oss i kontakten med våra medlemmar att hela tiden haft aktuell information från både kommun och banker, säger Birgitta Persson, ordförande i Håbo företagare.

Stödgruppen har träffats minst varje månad och under en period oftare än så för att hålla varandra uppdaterade om läge och åtgärder. Det har också varit en källa till inspiration för att hitta nya sätt att stötta företagen, till exempel lyftes behovet av information till företagen tidigt i gruppen och ledde till att kommunen två gånger har skickat fysiska brev till alla företag för att säkerställa att alla får del av informationen kring coronastöd.

Nuläget ser fortfarande mörkt ut för många företag men från arbetsförmedlingen kan man äntligen rapportera om något bättre siffror:

Idag ser vi att arbetslösheten gått ner från 8,8 % till 8.7 %, och i hela landet skrev ettusen fler personer ut sig från arbetsförmedlingen, än skrev in sig under förra veckan och varseltalen fortsätta sjunka, berättar Christine Storbacka, företagsrådgivare vid Arbetsförmedlingen i Uppsala län.

Stödgruppen fortsätter ha regelbundna möten tills pandemins effekter klingar av och det går alltid bra att vända sig till näringslivsenheten eller någon av de andra aktörerna med sina frågor.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster