Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Fortfarande möjligt att söka stöd från Leader

På onsdagkvällen bjöd Leader Mälardalen in till informationsträff och samtal kring kommande leaderperiod. Samtidigt berättade man att det finns ytterligare tio miljoner kronor att söka för föreningar, företag och organisationer som vill utveckla sitt lokalsamhälle.

Mia Lundqvist och Maja Cardell från Leader Mälardalen hade bjudit in allmänhet, föreningsliv och företag för att diskutera tankar kring den kommande leaderperioden som sträcker sig mellan 2023-2027. De tjugo deltagarna kom från både föreningsliv, företag och politik. I oktober ska strategin inför kommande period vara klar.

Leader är en metod för lokal utveckling och landsbygdsutveckling som bygger på samverkan. Det är både en metod och ett ekonomiskt stödsystem som finansieras av EU, svenska staten och kommunerna. Leaderområdet för kommande period sträcker sig över nio kommuner från Kungsör i väster till Upplands-Bro i öster.

Deltagarna delades in i grupper och diskuterade vilka möjligheter och styrkor Håbo har, och även vilka mål kommande leaderperiod bör ha. Det som kom upp under kvällens möte kommer sammanställas med synpunkter från fler möten inom leaderområdet och bli ett förslag som ska antas av LAG-gruppen i höst. LAG-gruppen är det lokala leaderområdets styrelse.

Det finns fortfarande 10 miljoner kronor kvar i Leader Mälardalen som ska användas till stöd fram till 2022. Till exempel finns småstöd för företagsutveckling på upp till 35.000 kronor som kan sökas av företag utan de vanliga kraven på samverkan. Har man en idé kan man börja med att kontakta leaderkontoret.

Leader Mälardalens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Leader Mälardalen

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Näringsliv och arbete

Klicka för support
Stäng supportfönster