Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Fortfarande möjligt att söka stöd från Leader

På onsdagkvällen bjöd Leader Mälardalen in till informationsträff och samtal kring kommande leaderperiod. Samtidigt berättade man att det finns ytterligare tio miljoner kronor att söka för föreningar, företag och organisationer som vill utveckla sitt lokalsamhälle.

Mia Lundqvist och Maja Cardell från Leader Mälardalen hade bjudit in allmänhet, föreningsliv och företag för att diskutera tankar kring den kommande leaderperioden som sträcker sig mellan 2023-2027. De tjugo deltagarna kom från både föreningsliv, företag och politik. I oktober ska strategin inför kommande period vara klar.

Leader är en metod för lokal utveckling och landsbygdsutveckling som bygger på samverkan. Det är både en metod och ett ekonomiskt stödsystem som finansieras av EU, svenska staten och kommunerna. Leaderområdet för kommande period sträcker sig över nio kommuner från Kungsör i väster till Upplands-Bro i öster.

Deltagarna delades in i grupper och diskuterade vilka möjligheter och styrkor Håbo har, och även vilka mål kommande leaderperiod bör ha. Det som kom upp under kvällens möte kommer sammanställas med synpunkter från fler möten inom leaderområdet och bli ett förslag som ska antas av LAG-gruppen i höst. LAG-gruppen är det lokala leaderområdets styrelse.

Det finns fortfarande 10 miljoner kronor kvar i Leader Mälardalen som ska användas till stöd fram till 2022. Till exempel finns småstöd för företagsutveckling på upp till 35.000 kronor som kan sökas av företag utan de vanliga kraven på samverkan. Har man en idé kan man börja med att kontakta leaderkontoret.

Leader Mälardalens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Leader Mälardalen

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster