Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Bowling och ridterapi när nya företagare presenterades på starta eget-lunchmöte

Knappt 20 deltagare anslöt sig till fredagens digitala lunchträff som näringslivsenheten bjudit in till. Dagens tema var starta eget företag och bjöd på både nya företag och nyttig information inför uppstart av egen verksamhet.

Mötet inleddes med att Carina Berntsson från Nyföretagarcentrum Enköping-Håbo berättade att de bara haft digitala möten under pandemin. Förutom vanliga frågor om nyföretagande har även varit frågor om pandemi och effekterna av covid. När Carina själv startade företag 1984 fanns ingen rådgivningsservice men idag finns Nyföretagarcentrum i hela landet. Den som funderar på att starta ett eget företag kan boka rådgivning direkt på webben.

Boka rådgivning - NyföretagarCentrum Enköping (nyforetagarcentrum.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Almi är också en företagsstödjande aktör för nyföretagande med rådgivning och finansiering. På mötet representerades de av Joakim Fichtel som berättade att Almi under det senaste året haft speciella coronaanpassade låneformer. Man har också hjälpt många företag att hitta nya möjligheter och kanske till och med ställa om verksamheten under pandemin.

Därefter fick deltagarna träffa Patric Stjernström som idag driver två företag. 2009 startade han en enskild firma inom foto och sedan drygt ett år tillbaka har han också drivit Bowl Room i Bålsta. Fotoföretaget växte med åren och efter 2018 har fyra personer anställts och omsättningen ökat rejält. När fotoföretaget började bli självgående köpte han bowlinghallen och har haft fullt fokus på det. I och med det nya företaget blev han tvungen att lära sig att bli krögare och samtidigt ta hänsyn till restriktionerna på grund av pandemin, vilket har gjort det väldigt tufft att driva en publik verksamhet. Det var mycket att lära sig kring tillstånd och regelverk kring restaurang och serveringstillstånd, miljö och brandskydd. Patric upplever att det har gått bra att ordna alla tillstånd, när han väl förstått vad som behövdes.

Bowl rooms hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rita Stukenborg startade företaget Ridterapi - Stark med häst, för drygt ett år sedan. Hon är legitimerad fysioterapeut och socialpedagog och driver terapiverksamhet med hästar i Bälsunda. I företaget arbetar hon med träning och utveckling av personer med både fysiska och psykosociala färdigheter. De personer som vänder sig till företaget är allt från 2 till 80 år gamla. Även ledarskapsträning med häst för till exempel ledningsgrupper erbjuds. Rita upplever ett stort intresse för ridterapin och har kö för att boka träning. Åtta hästar ingår i verksamheten och hästarna behöver vara specialutbildad med speciella egenskaper. Både Rita och Patric pratade en del om marknadsföring och svårigheterna med att nå ut, och de fick en del goda råd om detta under mötet.

Ridterapi – stark med häst (starkmedhast.com) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nästa digitala lunch äger rum den 28 maj. Varmt välkomna!

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster