Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbos besöksnäring möte om aktuella projekt

Under nätverksträffen för Håbos besöksnäring fick tjugotalet deltagare höra om aktuella projekt och kommande evenemang.

Ulrika Adolfsson från näringslivsenheten hälsade deltagarna välkomna och lämnade direkt över ordet till Tomas Wickgren från Tomas Event och Design som berättade om planerna för årets Håbo festdag. Tomas har arrangerat Håbo festdag åt Håbo kommun under många år och om restriktionerna på grund av pandemin tas bort kommer årets festdag genomföras i något mindre upplaga än tidigare år med en skördemarknad, musikuppträdanden och knallemarknad på lördagen. Årets festdag infaller den 29 augusti och både under fredag och lördag kväll kommer det finnas ett restaurangområde med musikunderhållning.

I år kommer det bli fler aktiviteter för barn och unga med hjälp av både föreningar och företag som bidrar med prova-på-aktiviteter. Det finns också utrymme för lokala företag att delta med aktiviteter eller sponsring. Helgen innan festdagen arrangeras ett nytt evenemang på Kalmarsands badstrand: Stig-Helmer beach club. Det blir aktiviteter med vattenanknytning på Sällskapsresan-tema i samarbetar med Åbergs museum. Man vill gärna samarbeta med lokala föreningar och företag för att få ett kunna skapa ett bättre arrangemang.

Brita Zetterberg-Blom från Destination Uppsala berättade om projektet 100 nya svenska bussar, ett treårigt samarbetsprojekt inom Uppsala län som även Håbos aktörer kan delta i. Projektet initierades av Destination Uppsala som ville skapa en bättre utgångspunkt för länets besöksnäringsaktörer inför tiden efter pandemin. Projektet kommer att ta fram material som beskriver besöksmål i länet och därefter erbjuda detta till bussresearrangörer. Det ska också genomföras utbildningar för aktörerna.

Läs mer om projektet 100 nya bussar här. Pdf, 623.6 kB.

Ulrika Adolfsson och Jenny Lindberg berättade därefter om ett pilotprojekt kring cykling för rekreation och turism som Håbo och Enköpings kommuner tillsammans med Region Uppsala ingår i. Under 2021 kommer de två kommunerna samarbeta för lyfta cyklingen och skapa cykelslingor genom båda kommunerna. Projektet är i uppstartsfas och aktörerna kommer bjudas in att delta i arbetet.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster