Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Träffpunkt näringsliv pratade om Bålsta centrum

Ett trettiotal personer deltog i träffpunkt näringsliv där dagens tema var Bålsta centrum och vad som händer med både ombyggnationer och nya verksamheter.

Kommunstyrelsens ordförande Liselotte Grahn Elg (M) inledde med att berätta om hur arbetet med att utveckla Bålsta centrum fortlöper. Både kommunen och centrumägarna vill ha ett levande centrum och i det pågående detaljplanearbetet finns planer för både fler bostäder och lokaler. Samrådsförslaget som gick ut för ett par år sen har under arbetats om och i det förslag som snart går ut på granskning föreslås husen vara lägre och innehålla sammanlagt ca 250 bostäder.

Idha Bergström från Grosvenor berättade vad som är aktuellt i centrum. Kappahl kommer inom kort öppna en ny entré mot parkeringen och i lokalen utanför restarangstråket flyttar företaget Vertikal utveckling in med sitt kontor. Maria Helling från Newsec berättade att pylonen vid rondellen ska kompletteras med en skylt från Coop och ljusskyltarna på centrumbyggnaden kommer bytas ut under året. Under frågestunden berättade kommunpolitiker Owe Fröjd (BP) att Bålsta centrums logotype är skapad av Lasse Åberg och från början hade kommunens färger, rött och guldgult.

Nu i helgen öppnar Loop Fitness också i lokalen mellan Coop och Arken Zoo. Loop är en dansk fitnesskedja som har 130 anläggningar i Danmark men det här är deras första gym i Sverige. Lars Ingerslev, vd kom in i mötet direkt från arbetet i lokalen som håller på att färdigställas inför öppnandet nu på lördag. Konceptet bygger på cirkelträning för hela familjen, det finns till exempel maskiner i barnstorlek och avsikten är att hela familjen ska kunna träna tillsammans. Gymet kommer att vara bemannad under dagtid, det finns en fikaavdelning och inga speglar på väggarna.

Loop Fitness i Bålsta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jytte Rüdiger från kultur- och fritidsförvaltningen och projektledaren Christine Langvardt berättade om arbetet med aktivitetsparken mellan BCJF och ishallen. Tillsammans med över 100 ungdomar, föreningar och skolklasser i Bålsta har man tagit fram ett förslag på en aktivitetspark som ska byggas runt skateparken. Många ungdomar är inte del av en organiserad fritidssysselsättning som till exempel en idrottsförening, och då finns ett behov av mötesplatser och aktiviteter. Platsen mellan BCJF och ishallen kommer med denna satsning också bidra till att öka känslan av trygghet runt centrum med bättre belysning och mer aktiviteter. Byggarbetet ska upphandlas inom ett par månader och det ska stå färdigt i oktober.

Läs mer om aktivitetsparken.

Träffpunkt näringsliv arrangeras regelbundet av näringslivsenheten och Håbo företagare, Företagarna Håbo och Håbo Qvinnors Företagsnät för att vara ett samtalsforum mellan näringsliv och kommun. Nästa Träffpunkt näringsliv äger rum den 20 maj, varmt välkommen!

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster