Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Träffpunkt näringsliv om samtalsklimatet i Håbo

Ett 40-tal deltagare samlades till Träffpunkt näringsliv som handlade om Det goda samtalet. Mötet i sig blev ett gott exempel på ämnet för dagen med aktiva deltagare med konstruktiva inspel. 

Malin Solming Bergman från Företagarna Håbo hälsade välkommen och pratade om det arbete som gjordes inom "Tillsammans mot 4,0" för ett par år sen och som ledde till ett åtgärdsprogram för att förbättra företagsklimatet. En av åtgärderna handlade om att skapa ett bättre samtalsklimat och dialog, och dagens möte handlade om just det.

Kjell Dahlin som är lokal företagare och retorikexpert fick inleda mötet med att prata om hur viktigt det är att gå från ord till handling. Det är inte det man säger som gör skillnad, utan det man gör, först då blir vi trovärdiga. Det du gör kommunicerar mer än alla varumärkesstrategier. Alla goda samtal startar med dig själv, Kjell uppmanade mötesdeltagarna att tänka på att vara snäll och le.

Anna-Lena Holmström, regionchef för Svenskt Näringsliv Uppsalaregionen tog därefter över ordet och pratade om ledarskapets betydelse för samtalsklimatet. Att kunna föra konstruktiva samtal är avgörande för hur det fungerar i en organisation. För att medarbetarna ska välja att följa en ledare är förtroende viktigt. Det tar lång tid att bygga upp men kan gå snabbt att tappa.

Tomas Byström från Företagarna tog upp frågan kring hur samtal förs på sociala medier jämfört med hur det görs i verkliga livet. Han tog också upp att konsekvensen av ett dåligt samtalsklimat, det kan led till rädsla och därmed minska utrymmet till samtal och öppenhet.

Under mötet pratade deltagarna mycket om hur dialogen i Håbo fungerar, mötesdeltagarna var överens om att Håbo behöver ett konstruktivt samtalsklimat som leder framåt. Man kan alltid fråga sig hur jag själv vill bli bemött och sedan också agera på det sättet. Att prata med varandra är en nyckel för att komma framåt.

Håbos näringsliv har flera plattformar för att föra dialog med både företag, politiker och tjänstemän. Träffpunkt näringsliv är en av dessa, och genomförs i samarbete med Håbo kommun, Håbo Företagare, Företagarna Håbo och Håbo Qvinnors Företagsnätverk.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster