Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Dagab bjöd in till digitalt lunchmöte

Det stora intresse för Dagabs etablering och hur lokala företag kan samarbeta med dem föranledde den digitala näringslivslunchen. Närmare 30 deltagare lyssnade till site manager Mattias Åhlin som berättade om företaget och bygget i Logistik Bålsta.

Dagab är del av koncernen Axfood som har drygt 11.000 anställda och omsätter 53 miljarder kronor. Centrallagret i Bålsta ska fungera som logistikcenter för både butiker och e-handel i Mälardalen. I dagsläget har koncernen tio lager runt om i landet och anläggningen i Bålsta kommer ersätta sex av dessa. Inom en timmes leveranstid finns tre miljoner kunder. Dagab har en stor egen fordonsflotta där man driver hållbarhetsutveckling genom till exempel att bygga ut användningen av alternativa bränslen. I dagarna har Dagab tillsammans med Scania satt sin första eldrivna tunga lastbil i trafik.

Bild inifrån bygget av Dagabs logistikcenter

Trots pandemin har bygget gått smidigt och följer tidplan. På tomten mitt emot som kallas för kvarter 4 pågår arbetet med att färdigställa ytor för personalparkering och uppställningsytor för lastbilar. Anläggningen är unik på flera sätt, dels automationsgraden men också att alla temperaturzoner finns inom samma byggnad: torrt, färskvaror och frysvaror. Under sommaren kommer installationen av automationssystem av Witron att påbörjas. Material för byggnationen fraktas på 2.500 trailers. Monteringen kräver ca 70 personer till att börja med, och efter årsskiftet kommer det ha ökat till 200 personer.

När logistikcentret är i full drift finns behov av många olika roller på anläggningen, till exempel chaufförer, produktionsledare, automations- och it-tekniker, specialister inom logistik och transportoptimering och även HR, fastighet, administration och service. Det finns också utrymme för lokala företag att samarbeta kring flera områden:

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster