Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo deltar i utvecklingsprogram för kommuner som vill stärka näringslivsklimatet

Under ett års tid kommer Håbo delta i Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram för att förbättra det lokala näringslivsklimatet. Inom programmet samlas nio kommuner för att diskutera och få stöd av mentorer i sitt näringslivsarbete.

Ett av Håbo kommuns övergripande fokusområden handlar om näringslivet och för knappt ett år sedan beslutades att näringslivsperspektivet ska belysas i kommunens alla beslutsunderlag, något som gjort att frågan blivit aktuell inom alla förvaltningar.

Den kommunala förvaltningen behöver få bättre kunskaper om företagens villkor så att vi kan stötta näringslivets utveckling, säger Liselotte Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande. De lokala företagen är väldigt viktiga både för lokalsamhället och för kommunens förutsättningar att ge en god service.

Utvecklingsprogrammet består av fyra träffar tillsammans med ytterligare åtta kommuner från hela landet samt en mentorskontakt för kommunen. I Håbos fall är det tidigare kommunalrådet i Nacka kommun, Erik Langby, som kommer vara ett stöd i arbetet.

Det är spännande att starta upp det här samarbetet, vi kommer kunna lära mycket av varandras erfarenheter, säger Mats Eriksson, samhällsbyggnadschef, som också deltar vid träffarna.

I dagarna sjösattes den nya samhällsbyggnadsförvaltningen som inrymmer delar av tekniska förvaltningen, plan- och exploatering, bygg- och miljö samt näringslivsenheten. Den nya organisationen kommer ge bättre förutsättningar till samordning och effektivitet inom samhällsbyggnad där näringslivet är en viktig komponent.

Jag ser att vi genom den här omorganisationen får möjligheter till nya arbetssätt som gynnar samhällsutvecklingen, och dessutom kommer näringslivsfrågorna in i det dagliga arbetet, säger Mats Eriksson.

Om några veckor kommer den årliga rankingen att presenteras där Svenskt Näringsliv sammanställer förutsättningar för företagande i landets alla kommuner samt rangordnar dem. Håbos placering var förra året 206 av 290 och deltagandet i utvecklingsprogrammet är en del i arbetet för att höja Håbos placering. I utvecklingsgruppen ingår från Håbo kommun Liselotte Grahn Elg, Mats Eriksson och Jenny Lindberg, näringslivschef. Övriga kommuner i programmet är Lycksele, Malung Sälen, Sigtuna, Sunne, Motala, Eksjö, Eslöv och Olofström.

Läs mer om Svenskt Näringslivs arbete för företagsklimatet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster