Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo klättrar i Svenskt Näringslivs ranking

Vid årets kommunranking, där Svenskt Näringsliv bedömer företagsklimatet i landets alla kommuner, klättrar Håbo på listan. Årets resultat innebär en stegring med 44 platser - från 206 till 162 och vi klättrar bäst i länet.

Varje år går Svenskt Näringsliv igenom hur kommunerna står sig emot varandra när det gäller företagsklimatet. I rankingen bedöms företagens egen upplevelse genom en enkätundersäkning men även hur det står till med nyföretagandet, infrastruktur, antal kommunala entreprenader, relationen mellan antal invånare och arbetsplatser och liknande. Håbo låg 2020 på plats 206 men har i år klättrat till plats 162.

Att vi nu klättrar i rankingen visar att vårt interna arbete, som till exempel att lyfta näringslivsperspektivet i varje beslut, har inneburit att företagen upplever Håbo som en mer företagarvänlig, säger Liselotte Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande.

Under 2020 flyttades näringslivsfrågorna in i den kommunala förvaltningsorganisationen och ligger numera inom samhällsbyggnadsförvaltningen.

Förvaltningens arbetssätt förbättras hela tiden, och vi har även ett nära samarbete med företagarföreningarna, vilket jag också tror påverkat årets resultat, säger Jenny Lindberg, näringslivschef.

Svenskt Näringsliv har undersökt företagsklimatet i landets kommuner sedan tjugo år för att uppmärksamma företagens betydelse och villkor. I årets enkätundersökning som ligger till grund för rankingen fick Håbo betyget 3,0 vilket motsvarar godkänt.

Företagsklimat.se - Håbos ranking Länk till annan webbplats.

Svenskt Näringslivs rapport i sin helhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster