Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Dagab bjöd in lokala företag till logistikcentret

Över 40 personer deltog i näringslivsfrukosten på Dagabs nya logistikanläggning i Logistik Bålsta. Frukostmötet arrangerades i samarbete mellan näringslivsenheten och Dagab för att skapa kontakter och möjligheter till samarbeten.

Både företagare och allmänhet har länge varit nyfikna på den nya jätteanläggningen som tar form i Logistik Bålsta. Morgonens frukostmöte bjöd på både en rundvandring inne i byggnaden, frukost i den blivande kontorsdelen och tid för mingel och nätverkande. Mattias Åhlin, site manager, började med att hälsa deltagarna välkomna och därefter fick halva gruppen gå på en guidad tur medan den andra halvan fick höra mer om Axfood-koncernen i vilken Dagab ingår.

Den nya anläggningen rymmer alla delar av dagligvaruhandelns lagerhållning, både torr-, kyl- och fryslager. Härifrån kommer distribution till både butiker och privatkunder gå från och med 2023. Lagret i Bålsta ersätter sex lager i Mälardalen, och kommer framöver att förse hela mellersta och norra Sverige med varor. Just nu pågår arbeten i olika faser i hela byggnaden, från montering av den helautomatiserade lagerkonstruktionen till ytskiktens färdigställande i kontorsdelen. Entrén till anläggningen kommer gå via en gångbro från parkeringen som ligger på den andra sidan vägen.

I maj nästa år ska byggnaden ska vara färdig och nycklarna lämnas över. Därefter ska systemen testas och trimmas in, och i december börjar sedan lagret fyllas upp med varor. I början av 2023 räknar man med att de första utleveranserna från Bålsta ska ske och ett år senare ska logistikcentret vara i full drift med över ettusen anställda.

Bland dagens deltagare fanns många branscher representerade, och även de tre företagarföreningarna fanns på plats.

Jag tycker att det är både imponerande och lite skrämmande med en så här stor byggnad, säger Susanne Hellstrand, ordförande i Håbo Qvinnors Företagsnätverk. Men framför allt väldigt positivt med så många nya arbetstillfällen och möjligheter för oss lokala företagare att hitta nya affärsmöjligheter.

Efter frukost och rundvandring i anläggningen gavs tid för nätverkande då företagen kunde presentera sig för representanter från Dagab. På plats fanns både fastighetsansvarig, HR-chef, transportchef och flera från logistikcentrets lokala organisation. Intresset från det lokala näringslivet var stort inför frukostmötet och platserna var fullbokade. Mattias Åhlin var positivt överraskad av intresset.

Vi tycker att det har varit ett trevligt besök idag med mycket bra frågor och bra kontakter inför framtiden. Vi hoppas på mycket samarbete med det lokala näringslivet framöver.

Läs mer om Logistik Bålsta här.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster