Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Vi firar Offentliga måltidens dag med det lilla extra

Torsdagen den 21 oktober är det Offentliga måltidens dag. För första gången serverades vildsvin i våra förskolor, skolor och inom äldreomsorgen. Syftet med Offentliga måltidens dag är att lyfta fram de skattefinansierade måltiderna som dagligen serveras runt om i landet.

Våra gäster serverades en timjansdoftande vildsvinsgryta med kantareller som serveras med potatis, lingon och inlagd gurka. En vegansk bourguignon med rödbetor och linser fanns som ett köttfritt alternativ för den som önskade.

På förskola Annehill fick barnen gå en tipspromenad som kökspersonalen fixat i ordning och barnen var även med att göra fint i matsalen.

Trerätterslunch inom äldreomsorgen

Äldreomsorgen serverades en trerätterslunch. Till förrätt en färgglad carpaccio på betor tillsammans med närproducerad blåmögelost till förrätt och sockerstekta äpplen med havrecrumble till efterrätt. Våra äldreboenden fick även besök av musiker under dagen.

Insatser för att göra det lättare att servera och köpa in vildsvin

Som vi alla vet har vi ett stort överskott av vildsvin i Sverige. Regeringen gör insatser tillsammans med Livsmedelsverket bland annat för göra det lättare för oss att kunna servera vildsvin i våra offentliga kök men även för att kunna köpa vildsvin i livsmedelsbutiker. Vildsvin är ett bra livsmedel ur näringssynpunkt eftersom det innehåller mindre mängd mättat fett och mer järn än fläskkött.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster