Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Vid olycka

Om en olycka skulle inträffa är det bra om du känner till hur du ska agera. Här ger vi några praktiska tips och råd på hur du kan hantera en olyckssituation och vad som händer när du kallar på hjälp. 

Ice: 

Förbered dig för om olyckan inträffar, fyll i ICE nr. i din telefon. ICE står för "In Case of Emergency" och om ett nummer finns ifyllt kan ex. räddningstjänsten eller annan person som hjälper dig snabbt komma i kontakt med dina anhöriga. 

Viktigt meddelande (VMA):

När du hör en signal som om och om igen tjuter i 7 sekunder och är tyst i 14 sekunder är detta signalen för att ett viktigt meddelande är skickat till dig. Gå inomhus, stäng fönster, dörrar och lyssna på (SR) Sveriges radio eller titta på TV1, TV2 eller TV24 för att få information om vad som hänt och vad ni ska göra. Du får även ett SMS om du befinner dig i ett område som påverkats av en händelse. Signalen testas kl. 15:00 den första måndagen i mars, juni, september och december. Dock inte genom utskick av SMS.

Ring 112 om olyckan är framme – i hela EU

För varje år reser vi allt mer inom Europa och då är det bra att känna till att du i en nödsituation kan ringa samma nummer i alla länder (inom EU). Varje sekund räknas om olyckan är framme. Vare sig det gäller en stroke, en bilolycka eller ett knivöverfall – ju fortare hjälpen kommer fram, desto bättre är det

Om du ringer larmnumret 112 från en vanlig telefon eller en mobiltelefon i EU, så svarar en telefonist som antingen hjälper dig direkt eller kopplar dig vidare till rätt ställe. I båda fallen ska du få samma bemötande som om du ringde det nationella nödnumret. 

Sidansvarig: Louise Lightowler

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster