Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Träffpunkt Pomona

Vid Pomonas äldreboende finns Träffpunkten, en mötesplats tidigare kallad "Dagverksamheten". Här kan du som bor i kommunen och som är 65 år och uppåt delta i olika aktiviteter och träning utifrån din förmåga. Alla är välkomna!

Tillsammans skapar vi en trevlig och välkomnande atmosfär där du kan träffa nya och gamla vänner. Vi hoppas och tror att du kan hitta något som passar dig!

Våra aktiviteter

Vi försöker att hålla ett brett utbud av olika aktiviteter och hoppas att du kan hitta något som intresserar dig. Underhållning, bingo och gudstjänster varvas med gymnastik för både hjärna och kropp. Du hittar veckans aktuella aktiviteter i menyn.

Balansträning

På tisdagar klockan 10.00 kan du träna din balans gratis i matsalen på Pomona med Karin Fernström. Du får även bra tips på övningar som du kan träna hemma. Till den balansträningen behövs ingen föranmälan.

Styrketräning med gummiband och lättgympa

I höst har vi startat upp ett nytt styrketräningspass med gummiband i Pomonas restaurang som blivit så populärt att vi måste köra två träningstillfällen. Ett startar klockan 9.00 och det andra klockan 10.00. Det samma gäller på lättgympan. Kontakta oss gärna om du har frågor och funderingar.

Seniorgym

För dig som vill testa på att träna i gymmiljö finns en möjlighet att prova på vårt gym under sex månader. Annette Wernblom är aktivitetsledare och finns i lokalen som stöd i din träning. Hon sätter ihop grupper efter behov, du behöver anmäla ditt intresse eftersom efterfrågan är stor och lokalen liten.

Att träna på gymmet kostar ingenting och det ligger mittemot entrén till Pomonas äldreboende på Viktoriastigen 34.

På gymmet erbjuder vi även en intensivkurs i balans som pågår i fem veckor och du tränar två dagar i veckan. Du anmäler du ditt intresse till Annette Wernblom som sätter ihop grupperna. Här får du lära dig olika övningar som förbättrar din balans och styrka som du har nytta av i framtiden.

Vattengymnastik

Du kan anmäla dig till vattengymnastiken för en rimlig kostnad. Vi gör mjuka rörelser i 34 gradigt vatten. Platsen är rehabbassängen i Bålsta simhall.

Våra samarbeten

Vi samarbetar vi med olika organisationer/föreningar. Bland annat kyrkan som anordnar gudstjänster, Pomonas intresseförening som bjuder in till underhållning, och lördags fika. Frivilliga håller i bingo och SPF och PRO ansvarar för rullstolspromenader på onsdagar.

Din åsikt är viktig!

Dina förslag och åsikter är något som vi värdesätter väldigt högt eftersom vår målsättning är att skapa en mötesplats där du som besökare kan vara med och tycka till om, påverka och utforma. Berätta gärna för oss vad du tycker.

Öppettider

Träffpunkten är öppen helgfri måndag till fredag mellan 09.00-15.30. Ibland kan öppettiderna variera då verksamheten sätter stort fokus på besökarnas behov.

Kontakt

Aktivitetsledare Annette Wernblom
Telefon: 0171-528 91 eller 072-202 57 87
E-post adress till Annette Wernblom: annette.wernblom@habo.se

Aktivitetsledare Karin Fernström
Telefon: 0171-538 84
E-post adress till Karin Fernström: karin.fernstrom@habo.se

Enhetschef Ida Wiklund
Telefon: 0171-528 52
E-post adress till Ida Wiklund: ida.wiklund@habo.se


Sidansvarig: Erik Johansson

2018-11-21

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster