Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Träffpunkt Pomona

Vid Pomonas äldreboende finns Träffpunkten, en mötesplats för dig som bor i Håbo kommun och som är 65 år och uppåt. Här kan du delta i olika aktiviteter och träning utifrån din egen förmåga. Alla är välkomna!

Träffpunkten är stängd tillsvidare på grund av Corona pandemin

Tillsammans skapar vi en trevlig och välkomnande atmosfär där du kan träffa nya och gamla vänner. Vi hoppas och tror att du kan hitta något som passar dig!

Våra aktiviteter

Vi försöker att hålla ett brett utbud av olika aktiviteter och hoppas att du kan hitta något som intresserar dig. Underhållning, bingo och gudstjänster varvas med gymnastik för både huvud och kropp.

Balansträning med benstyrka

På tisdagar kan du träna din balans gratis i matsalen på Pomona med Karin Fernström. Här tränar vi balansen och stärker ben och vrister. Du bör kunna gå utan rollator inomhus då passet är mestadels stående och vi rör oss utan stöd. Du får även bra tips på övningar som du kan träna hemma. Passen börjar 8.30 och 9.30 och du behöver inte anmäla dig.

Styrketräning med gummiband och allroundträning

På onsdagar kör vi styrketräning med gummiband och på torsdagar tränar vi allsidigt med mycket stretch o rörelse. Passen börjar 8.30 och 9.30 och du behöver inte anmäla dig. Kontakta oss gärna om du har frågor och funderingar.

Seniorgym

För dig som vill testa på att träna i gymmiljö finns en möjlighet att prova på vårt gym under en termin. Annette Wernblom är aktivitetsledare och finns i lokalen som stöd i din träning. Hon sätter ihop grupper efter behov, du behöver anmäla ditt intresse eftersom efterfrågan är stor och lokalen liten.

Att träna på gymmet kostar ingenting och det ligger mittemot entrén till Pomonas äldreboende på Viktoriastigen 34.

På gymmet erbjuder vi även en intensivkurs i balans som pågår i fem veckor och du tränar två dagar i veckan. Du anmäler du ditt intresse till Annette Wernblom som sätter ihop grupperna. Här får du lära dig olika övningar som förbättrar din balans och styrka som du har nytta av i framtiden.

Vattengymnastik

Du kan anmäla dig till vattengymnastiken för en rimlig kostnad. Vi gör mjuka rörelser i 34 gradigt vatten. Platsen är rehabbassängen i Bålsta simhall.

Våra samarbeten

Vi samarbetar vi med olika organisationer/föreningar. Bland annat kyrkan som anordnar gudstjänster, Pomonas intresseförening som bjuder in till underhållning, och lördags fika. Frivilliga håller i bingo och SPF och PRO ansvarar för rullstolspromenader på onsdagar.

Din åsikt är viktig!

Dina förslag och åsikter är något som vi värdesätter väldigt högt eftersom vår målsättning är att skapa en mötesplats där du som besökare kan vara med och tycka till om, påverka och utforma. Berätta gärna för oss vad du tycker.

Öppettider

Träffpunkten är öppen helgfri måndag till fredag mellan 08.30-15.30. Ibland kan öppettiderna variera då verksamheten sätter stort fokus på besökarnas behov.

Kontakt

Aktivitetsledare Annette Wernblom
Telefon: 0171-528 91 eller 072-202 57 87
E-post adress till Annette Wernblom: annette.wernblom@habo.se

Aktivitetsledare Karin Fernström
Telefon: 0171-538 84
E-post adress till Karin Fernström: karin.fernstrom@habo.se

Enhetschef Matilda Norell
Telefon: 0171-249 15
E-post adress till Matilda Norell: matilda.norell@habo.se


Sidansvarig: Erik Johansson

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster