Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Träffpunkt Pomona

Träffpunkten -
Vi sätter äldres hälsa i centrum

På Plommonvägen 2 finns Träffpunkten, en mötesplats för dig som är över 65 år och bor i Håbo kommun. Vi erbjuder träning och olika sociala aktiviteter. Tillsammans skapar vi en trevlig och välkomnande atmosfär där du kan träffa nya och gamla vänner. Vi försöker att hålla ett brett utbud och hoppas att du kan hitta något som intresserar dig. Varmt välkommen att besöka oss!

Välkommen att träna kostnadsfritt

Alla kan falla men risken ökar med åldern med minskad rörlighet och muskelmassa. Ta chansen att träna gratis på Pomonas träffpunkt. Det är aldrig försent att börja. Vi försöker att ha flera olika träningspass så att du ska hitta något som passar dig. Läs mer om de olika träningsmöjligheterna här nedanför.
Tillsammans gör vi Håbo starkare. Varmt välkomna!

Öppettider

Måndag - fredag mellan 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Din åsikt är viktig

Dina förslag och åsikter är något som vi värdesätter väldigt högt eftersom vår målsättning är att skapa en mötesplats där du som besökare kan vara med och tycka till om, påverka och utforma. Berätta gärna för oss vad du tycker.

Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Se vår presentationsfilm om Träffpunkten i spelaren ovan. Klicka nere i högra hörnet av videon om du vill titta i helskärmsläge.

Välkommen att träna din balans. Träningspasset innehåller förutom balansövningar även styrketräning för ben och vrister som är viktiga för balansen. Du bör kunna gå utan rollator inomhus då passet är mestadels stående och vi rör oss utan stöd. Du får även bra tips på övningar som du kan träna hemma.

Måndag klockan 9.00 lite mer avancerad och torsdag klockan 10.15 för nybörjare.

Ingen anmälan krävs, välkommen!

Cirkelträning är en träningsform för dig som vill träna styrka och kondition på ett effektivt sätt. Träningen görs i olika stationer och du utför en övning i taget mellan 30-60 sekunder, vilar och går till nästa övning. Vi går igenom hela kroppen på ett pass, rygg, mage, ben, armar och kondition. Övningarna anpassas efter din förmåga och vi använder oss av en del träningsredskap som hantlar, kettlebell, pilatesboll bland annat. Du behöver kunna ta dig ner på golvet utan större besvär eftersom en del av övningarna innebär att du klarar av det.

Tisdag klockan 9.00 och fredag klockan 10.15

Ingen anmälan krävs, välkommen att prova på!

Det här är ett lågintensivt pass för dig som har svårt att träna stående. Vi tränar i ett lugnt tempo och stretchar rörlighet i överkroppen, benstyrka och bålstabilitet. Vi sitter ner hela passet så det går bra även om du är rullstolsburen.

Måndagar klockan 10.15, tisdagar klockan 10.15 och fredagar klockan 9.00

Ingen anmälan krävs, välkommen!

För dig som vill träna i gymmiljö finns en möjlighet att prova på vårt gym under en termin. Du anmäler ditt intresse till Annette som är aktivitetsledare och finns i lokalen som stöd i din träning. Du tränar styrka och balans. Det kostar ingenting. Gymmet ligger mittemot entrén till Pomonas restaurang på Viktoriastigen 34.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Välkommen att träna styrketräning i grupp, vi använder oss av kroppen, hantlar och gummiband. Mycket armar, axlar, ben och balans. Ett pass där vi arbetar med tung belastning och explosivitet enligt träningsmetoden "Senior power".

Torsdag klockan 9.00

Ingen anmälan krävs, välkommen!

På måndagar finns det möjlighet att träna vattengymnastik med Annette i rehab bassängen i Bålstas simhall till en rimlig kostnad. Vattnet är ett utmärkt motstånd och är skonsamt för muskler och leder, vi tränar hela kroppen i det 34-gradiga vattnet . Du behöver anmäla ditt intresse och det gör du till Träffpunkten.

Varmt välkommen med din intresseanmälan.

SOS Alarm har tagit fram en 112-app för mobiltelefoner som ökar din trygghet. Vi på Träffpunkt Pomona kan hjälpa dig om du behöver extra stöd med nedladdning eller användning av appen. Du är välkommen att boka en tid för att få hjälp genom att kontakta någon av våra aktivitetsledare (Annette Wernblom och Karin Fernström). Du hittar våra kontaktuppgifter längst ner på den här sidan.

Har du ingen egen telefon är du också välkommen att kontakta oss aktivitetsledare för att höra vilka alternativ som finns.

Appen finns tillgänglig för alla som bor eller vistas i Sverige och är helt kostnadsfri. Du laddar ner appen till din telefon från App Store (iPhone) eller Google Play (Android).

Läs mer
Du hittar mer och uppdaterad information om 112-appen på hemsidan för SOS Alarm. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur laddar jag ner appen?
Programmen du kan använda på din smarta telefon kommer i form av ”appar” som du laddar ner till telefonen från App Store (iPhone) eller Google Play (Android). Dessa verktyg är redan förinstallerade på din mobiltelefon. Följ de här stegen för att ladda ner appen:

  1. Klicka på symbolen för App Store alternativt Google Play i din telefon.
  2. I nedre högra hörnet finns symbolen för ”Sök”. Klicka på den eller sökfältet längst upp om du har Google Play.
  3. Skriv namnet på den app du vill ladda ner. Vet du inte vad den heter finns det flera kategorier att bläddra i.
  4. När du hittat appen du vill ha, tryck på hämta/installera.
  5. Du kommer eventuellt behöva logga in med ditt Apple-ID alternativt till Google Play. Nu laddas appen ner!

Du laddar ner appen här:

App Store - SOS Alarm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Google Play - SOS Alarm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss på Träffpunkten

Aktivitetsledare Annette Wernblom
Telefon: 0171-528 91 eller 072-202 57 87
E-post: annette.wernblom@habo.se

Aktivitetsledare Karin Fernström
Telefon: 0171-538 84 eller 070-373 85 52
E-post: karin.fernstrom@habo.se

Enhetschef Mikael Karlsson
Telefon: 0171-66 21 80
E-post: mikael.karlsson@habo.se

Sidansvarig: Vård- och omsorgsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster