Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Träffpunkt Pomona

Träffpunkten -
Vi sätter äldres hälsa i centrum

På Plommonvägen 2 finns Träffpunkten, en mötesplats för dig som är över 65 år och bor i Håbo kommun. Vi erbjuder träning och olika sociala aktiviteter. Tillsammans skapar vi en trevlig och välkomnande atmosfär där du kan träffa nya och gamla vänner. Vi försöker att hålla ett brett utbud och hoppas att du kan hitta något som intresserar dig. Varmt välkommen att besöka oss!

Sociala aktiviteter

Vi är precis i uppstarten efter två års stängning på grund av pandemin så vi hoppas att du har förståelse om vi inte har kommit igång på riktigt än. Välkommen att sjunga allsång med oss eller önska din favorit artist. Allt som händer står i vårt aktivitetsblad som du kan läsa här eller hämta på Plommonvägen 2.

Öppettider

Måndag - fredag mellan 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

På måndagar och onsdagar klockan 10.00 är du välkommen att träna din balans. Träningspasset innehåller förutom balansövningar även styrketräning för ben och vrister som är viktiga för balansen. Du bör kunna gå utan rollator inomhus då passet är mestadels stående och vi rör oss utan stöd. Du får även bra tips på övningar som du kan träna hemma.

På tisdagar klockan 10.00 och torsdagar klockan 9.00 så tränar vi allsidigt med mycket stretch och rörelse men även balans och styrka. Det här passet är för dig som vill öka rörligheten och förbättra din balans, styrka och bålstabilitet. Vi använder oss av en stol den största delen av passet.

Tisdagar klockan 9.00 och torsdagar klockan 10.00 så kör vi styrketräning med gummiband. Ett pass där vi arbetar med tung belastning och explosivitet enligt träningsmetoden "Senior power".

Kontakta oss gärna om du har frågor och funderingar.

För dig som träna i gymmiljö finns en möjlighet att prova på vårt gym under en termin. Du anmäler ditt intresse till Annette som är aktivitetsledare och finns i lokalen som stöd i din träning. Du tränar styrka och balans. Det kostar ingenting. Gymmet ligger mittemot entrén till Pomonas restaurang på Viktoriastigen 34. Just nu är det fullt men du kan anmäla dig till hösten 2022. Varmt välkommen med din anmälan!

På måndagar finns det möjlighet att träna vattengymnastik med Annette i rehab bassängen i Bålstas simhall till en rimlig kostnad. Vattnet är ett utmärkt motstånd och är skonsamt för muskler och leder, vi tränar hela kroppen i det 34-gradiga vattnet . Du tränar en termin i taget och behöver anmäla ditt intresse. Varmt välkommen med din intresseanmälan.

Dina förslag och åsikter är något som vi värdesätter väldigt högt eftersom vår målsättning är att skapa en mötesplats där du som besökare kan vara med och tycka till om, påverka och utforma. Berätta gärna för oss vad du tycker.

Kontakta oss gärna om du har frågor och funderingar.

Kontakta oss på Träffpunkten

Aktivitetsledare Annette Wernblom
Telefon: 0171-528 91 eller 072-202 57 87
E-post: annette.wernblom@habo.se

Aktivitetsledare Karin Fernström
Telefon: 0171-538 84 eller 070-373 85 52
E-post: karin.fernstrom@habo.se

Tf. enhetschef
Telefon: 0171-271 61

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster