Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Träffpunkt Pomona

Träffpunkten -
Vi sätter äldres hälsa i centrum

På Plommonvägen 2 finns Träffpunkten, en mötesplats för dig som är över 65 år och bor i Håbo kommun. Vi erbjuder träning och olika sociala aktiviteter. Tillsammans skapar vi en trevlig och välkomnande atmosfär där du kan träffa nya och gamla vänner. Vi försöker att hålla ett brett utbud och hoppas att du kan hitta något som intresserar dig. Varmt välkommen att besöka oss!

Träning

All träning har nu äntligen startat upp efter sommarens uppehåll. Vi har gjort lite förändringar i gruppträningen i restaurangens lokaler. Vi har bytt dagar och satt in nya träningspass för att tillgodose fler möjligheter för alla. Ingen ska behöva känna att det är för svårt eller för lätt.
Varmt välkomna!

Öppettider

Måndag - fredag mellan 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Din åsikt är viktig

Dina förslag och åsikter är något som vi värdesätter väldigt högt eftersom vår målsättning är att skapa en mötesplats där du som besökare kan vara med och tycka till om, påverka och utforma. Berätta gärna för oss vad du tycker.

Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Välkommen att träna din balans. Träningspasset innehåller förutom balansövningar även styrketräning för ben och vrister som är viktiga för balansen. Du bör kunna gå utan rollator inomhus då passet är mestadels stående och vi rör oss utan stöd. Du får även bra tips på övningar som du kan träna hemma.

Måndag klockan 9.00 och torsdag klockan 10.15

Ingen anmälan krävs, välkommen!

Cirkelträning är en träningsform för dig som vill träna styrka och kondition på ett effektivt sätt. Träningen görs i olika stationer och du utför en övning i taget mellan 30-60 sekunder, vilar och går till nästa övning. Vi går igenom hela kroppen på ett pass, rygg, mage, ben, armar och kondition. Övningarna anpassas efter din förmåga och vi använder oss av en del träningsredskap som hantlar, kettlebell, pilatesboll bland annat. Du behöver kunna ta dig ner på golvet utan större besvär eftersom en del av övningarna innebär att du klarar av det.

Tisdag klockan 9.00 och fredag klockan 10.15

Ingen anmälan krävs, välkommen att prova på!

Det här är ett lågintensivt pass för dig som har svårt att träna stående. Vi tränar i ett lugnt tempo och stretchar rörlighet i överkroppen, benstyrka och bålstabilitet. Vi sitter ner hela passet så det går bra även om du är rullstolsburen.

Tisdagar klockan 10.15 och fredagar klockan 9.00

Ingen anmälan krävs, välkommen!

För dig som vill träna i gymmiljö finns en möjlighet att prova på vårt gym under en termin. Du anmäler ditt intresse till Annette som är aktivitetsledare och finns i lokalen som stöd i din träning. Du tränar styrka och balans. Det kostar ingenting. Gymmet ligger mittemot entrén till Pomonas restaurang på Viktoriastigen 34.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Välkommen att träna styrketräning med gummiband. Mycket armar, axlar, ben och balans. Ett pass där vi arbetar med tung belastning och explosivitet enligt träningsmetoden "Senior power".

Måndag klockan 10.15 och torsdag klockan 9.00

Ingen anmälan krävs, välkommen!

På måndagar finns det möjlighet att träna vattengymnastik med Annette i rehab bassängen i Bålstas simhall till en rimlig kostnad. Vattnet är ett utmärkt motstånd och är skonsamt för muskler och leder, vi tränar hela kroppen i det 34-gradiga vattnet . Du tränar en termin i taget och behöver anmäla ditt intresse.

Varmt välkommen med din intresseanmälan.

Kontakta oss på Träffpunkten

Aktivitetsledare Annette Wernblom
Telefon: 0171-528 91 eller 072-202 57 87
E-post: annette.wernblom@habo.se

Aktivitetsledare Karin Fernström
Telefon: 0171-538 84 eller 070-373 85 52
E-post: karin.fernstrom@habo.se

Enhetschef Mikael Karlsson
Telefon: 0171-66 21 80
E-post: mikael.karlsson@habo.se

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster