Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

bild på nycklar till boende

Boenden, särskilda, anpassade och äldreboenden

Inom Håbo kommuns socialförvaltning finns det olika former av boenden för äldre, för personer med funktionsnedsättning, avlastningsboende, korttidsboende och familjehem.

Ansökan

För att få bo på ett äldreboende, i en gruppbostad, i en servicebostad eller liknande måste du ha ett biståndsbeslut. Du ansöker om biståndsbeslut hos kommunens biståndsbedömare.

För mer information och för att ansöka så är du välkommen att kontakta myndighetsenhetens biståndsbedömare via kommunen.

Telefon: 0171-525 00

Telefontid: Klockan 08:30 - 09:30 måndag, onsdag, torsdag och fredag
E-post: socialnamnden@habo.se

Handläggningstid

Vår strävan är att alla ska få beslut på sina ansökningar så snart som möjligt.
Tiden varierar från att vi har tagit emot din ansökan till att du, vid bifall, kan få ett erbjudande om plats på ett särskilt boende för äldre. Under förra året låg snittiden på cirka 8 veckor.

Om du är intresserad av att jämföra handläggningstider så kan du göra det via länken: Socialstyrelsen hemsida/Öppna jämförelserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Familjehem

Familjehem kan se väldigt olika ut, men det viktigaste är att familjehemmet kan erbjuda barn och ungdomar trygghet och en stabil hemmiljö.

Gruppbostad och Servicebostad

Personer med funktionsnedsättning kan ansöka om lägenhet i gruppbostad eller i servicebostad. Det finns fyra stycken gruppbostäder och två servicebostäder i Håbo kommun.

Korttidsboenden

Det finns två korttidsboenden i kommunen.
Ett korttidsboende finns på Pomona och är till för personer som är i behov av rehabilitering efter sjukhusvistelse, för personer som är i livets slutskede och för anhöriga som är i behov av avlastning. Ett korttidsboende finns på Plommonvägen 6 för dig som har en demenssjukdom.

Plommonvägen 6 för personer med demenssjukdom

Ungdomsboende

I kommunen finns det två stycken ungdomsboenden. Det finns ett specialanpassat elevhem för de elever som undervisas på Kämpeenheten på Fridegårdsgymnasiet samt stödboendet 29:an som är ett tidsbegränsat boende för ungdomar mellan 16-22 år.

Äldreboenden

Ett äldreboende kan bli aktuellt för äldre personer när behovet av tillsyn och omsorg eller kraven på trygghet och säkerhet bedöms vara så stora att det inte längre är möjligt att bo kvar hemma med hjälp av hemtjänst. Det finns fyra äldreboenden i kommunen varav två av boendena har avdelningar för dig som har en demenssjukdom.

Sidansvarig: Erik Johansson

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster