Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Lindegårdsvägens gruppbostad

I bildspelet ser du bilder från Lindegårdsvägens gruppbostad. Bilderna ändras automatiskt. Klicka på pilarna i bildspelet för att byta bild.

Lindegårdsvägens gruppbostad har plats för sex brukare där varje brukare har en egen lägenhet. Lägenheterna är belagda i ett enplanshus och är rustade med kök, sovalkov, vardagsrum och ett stort badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Boendet

Gruppbostaden består av sex lägenheter med gemensamma utrymmen. De gemensamma utrymmena mynnar mot en stor altan med stora möjligheter att umgås. Inomhus finns stora gemensamma ytor och trådlöst nätverk. Här kan de boende sjunka ned i soffan, slå sig ned vid det stora matbordet eller använda datorn i datahörnan.

Kommunens sjuksköterska ingår i organisationen och boendet samverkar med till exempel habilitering, skola och daglig verksamhet. Alla boende har en personal som står dem närmast och som ansvarar för att han eller hon ska få rätt stöd. Den personalen hjälper den enskilda brukaren att planera det individuella stödbehovet genom att göra en genomförandeplan. Här utgår man från brukarens behov av stöd i allt från omvårdnadsinsatser till att se över det sociala kontaktnätet på fritiden.

Aktiviteter

Aktiviteter och semestrar planeras utifrån genomförandeplaner och brukarråd. Det finns tillgång till en minibuss för utflykter, inköp eller andra behov. Individuella och gruppaktiviteter anordnas i samråd med de boende.

Varje vecka anordnas ett boendemöte där alla har möjlighet att diskutera allt från förslag på helgens aktiviteter till semesterplanering och ommöbleringar av de gemensamma utrymmena. Exempel på aktiviteter som gjorts tidigare är: stugsemestrar, kryssningar och utlandsresor. Promenader, dans och besök i simhallen och på biblioteket är andra exempel.

Kontakt

Adress och telefon:

Lindegårdsvägen 21
746 31 Bålsta

Telefon till boendet: 0171-526 28

Gruppledare:

Telefon 0171- 46 43 35

Enhetschef:

Telefon: 0171-538 99

Ansökan

Vill du få mer information eller ansöka om insats ska du kontakta myndighetsenhetens biståndsbedömare via kommunen.

Telefon: 0171-525 00
Telefontid: Klockan 08:30 - 09:30 måndag, onsdag, torsdag och fredag
E-post: myndighetsenheten@habo.se 

Sidansvarig:

2017-07-12

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster