Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Bålstapolarna

Fältgruppen Polarna består av Håboungdomar i åldrarna 16-19 år som är anställda av kommunen för att finnas ute bland ungdomar under eftermiddagar, kvällstid och helger.

Polarnas journummer 070-622 51 35

Under arbetspassen kan alla i kommunen, såväl ungdomar som vuxna, ringa till Polarna för att lämna tips eller ringa om hjälp. Vårt telefonnummer är 070-622 51 35. Du kan även skicka sms till oss. Alla som kontaktar Polarna kan vara anonyma.

Polarna arbetar alkohol-, drog- och brottsförebyggande genom uppsökande arbete. Fältarbetet och vårt ungdomscafé bidrar till trygghet i kommunen.

På fältet arbetar Polarna tillsammans med erfarna arbetsledare i de miljöer där ungdomar rör sig under kvällar och helger. Gruppen arbetar till fots eller färdas i det avsedda fältfordonet. Polarna och arbetsledare transporterar hem ungdomar och samverkar med polis och räddningstjänst.

Polarna arbetar också hårt för att motverka mobbing och utanförskap.

Den fyra dagar långa grundutbildningen syftar till lägga grunden för arbetet, och behandlar personligt ledarskap, första hjälpen, hjärt-lungräddning, grundläggande brandkunskap, lag och rätt, konflikthantering, kunskap om myndighetsutövning från socialtjänst och polisen och mycket mer. Ytterligare utbildning sker kontinuerligt under resans gång för att förfina viktiga kunskaper/färdigheter och göra polarna till goda förebilder och starka ledare.

Eventuella avvikelser kan förekomma på grund av rådande pandemi och restriktioner.

Det sociala nätverket är en mycket viktig ingrediens i Polarnas uppdrag. För att lyckas bra och leverera så god effekt som möjligt så samverkar polarna med många olika samarbetspartners, vars mål och vision är lika: ett tryggt Håbo. I nätverket ingår kommunens skolor, kommunens föräldrar, nattvandrande föreningar, bevakningsföretag och ideella grupper med flera.

Som Polare behöver du vara mellan 16-19 år och folkbokförd i Håbo kommun. Rekrytering gör vi en gång per år. Skriv ett CV och ett personligt brev där du förklarar varför just du ska bli en del av vårt härliga team, och skicka in det via mail när ansökningstiden är öppen.

Ansökningsperioden är 28 februari - 28 mars 2022.

Klicka här för att läsa mer. Öppnas i nytt fönster.

Kontaktpersoner/arbetsledare

Mona Pettersson Nacef
Telefon: 0171-527 35
E-post: mona.pettersson.nacef@habo.se

Dennys Torrico
Telefon: 0171-46 84 61
E-post: dennys.torrico@habo.se

Linnea Gärdeman
Telefon: 0171-527 45
E-post: linnea.gardeman@habo.se

Besöksadress:
Bålstavägen 31, källarlokalen

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster