org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här

Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Ungdomsteamets ungdomsbehandlare
Vi på Ungdomsteamet erbjuder öppenvårdsinsats för dig som är i åldern 13 till 20 år och som har det besvärligt i vardagen på grund av psykisk ohälsa, bruk/substansberoende, våld eller kriminalitet. Våra ungdomsbehandlares syfte och målsättning är att hjälpa dig skapa en meningsfull tillvaro och det här arbetet gör vi gemensamt tillsammans med dig och ditt nätverk.
Ansökan om att börja träffa en av våra ungdomsbehandlare gör du via mottagningsgruppen för Avdelningen för stöd till barn, unga och familj. Vill du veta mer om Ungdomsteamet och våra program så är du även välkommen att kontakta någon av våra ungdomsbehandlare direkt. Du hittar alla kontaktuppgifter längst ner på den här sidan.
Hur vi kan hjälpa dig
Tillsammans med din ungdomsbehandlare får du hjälp att hitta nya vägar till en fungerande vardag. Det kan handla om att få till en fungerande skolgång eller annan sysselsättning, testa något som leder till en aktiv fritid, få stöd när det gäller andra professionella du kanske redan har kontakt med ex BUP. Det kan också vara så att du är i behov av ett specifikt behandlingsprogram där det handlar om att bryta destruktiva mönster. Ett exempel kan vara KRIM-programmet där du aktivt får jobba med dina kriminella tankemönster. Du kanske är i behov av stöd kopplat till ett bruk/substansberoende, utifrån den kartläggning vi gör kan vi erbjuda ett behandlingsprogram.
Ett lösningsinriktat arbetssätt
Vi är övertygade om att du själv har flera lösningar på hur du vill förändra din situation och vi hjälper dig sätta ord på dina idéer. Tillsammans hjälps vi åt och eftersom det är du som känner dig själv bäst så fokuserar vi mycket på att få höra dina tankar innan vi tillsammans skapar en gemensam plan. Vi på Ungdomsteamet är lösningsinriktade och vi tänker ofta utanför boxen, allt med syfte att hitta vad som fungerar bäst för just Dig och din familj!
Behandlaren har ett nära samarbete med dig, din familj och ditt nätverk.
Hur ofta träffar jag min behandlare?
Du träffar din ungdomsbehandlare utifrån det behov och önskemål som du har. Ibland kan det vara en gång per vecka och ibland även flera gånger i veckan.
Vad är vårt motto?
"Det är lättare att hitta sig själv om man är två som letar ihop"
Vilka program erbjuder vi?
De program som vi på Ungdomsteamet exempelvis erbjuder är:
- KRIM-programmet - Om du är dömd för ett brott och ska genomföra ett ungdomskontrakt eller en ungdomstjänst så har du möjlighet att även träffa oss på Ungdomsteamet och få ta del av KRIM-programmets specifika program som är kopplat till just det här.
- CPU - Cannabisprogrammet för unga
- Återfallsprevention
- rePULSE
Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om de olika programmen. Du hittar även mer information via länkarna nedan.
Stiftelsen Kriminalitet som Livsstil, Krimprogram: https://www.stiftkrim.se/krimprogram#kriminalitet-som-livsstil Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
HAP (Haschavvänjningsprogrammet): https://www.socialstyrelsen.se/kunskapsstod-och-regler/omraden/evidensbaserad-praktik/metodguiden/hap-haschavvanjningsprogrammet/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
rePULSE-metoden: https://repulse.se/metoden-repulse/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Insatser som stöds av Socialstyrelsens riktlinjer
De insatser som vi erbjuder stöds av Socialstyrelsens riktlinjer och rekommendationer. Du hittar mer information här nedan om vad som är vägledande i vårt arbete.
Programmet Ett nytt vägval syftar till att förebygga och minska återfall i brott hos ungdomar i riskzon för kriminalitet: https://www.socialstyrelsen.se/kunskapsstod-och-regler/omraden/evidensbaserad-praktik/metodguiden/ett-nytt-vagval/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nationella riktlinjer för vård och stöd vid missbruk och beroende - information till patienter: https://www.socialstyrelsen.se/kunskapsstod-och-regler/regler-och-riktlinjer/nationella-riktlinjer/information-till-patienter/om-publicerade-riktlinjer/missbruk-och-beroende/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nationella riktlinjer i sin helhet: https://www.socialstyrelsen.se/kunskapsstod-och-regler/regler-och-riktlinjer/nationella-riktlinjer/riktlinjer-och-utvarderingar/missbruk-och-beroende/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Hur ansöker jag om insats?
Om du eller dina föräldrar tycker att du behöver stöd i vardagen i form av en insats, så kan ni ansöka om det hos socialtjänstens mottagningsenhet för IFO barn och unga, eller hos din socialsekreterare om du redan har kontakt med socialtjänsten. Insatsen ungdomsbehandlare kan ges efter att socialtjänsten gjort en utredning av din livssituation och där de bedömer att du är i behov av en sådan stödinsats.
Vem kontaktar jag för att göra en ansökan?
Du är välkommen att ringa oss på socialtjänstens mottagningsenhet för barn och unga på telefonnummer: 0171-529 31
Våra telefontider hittar du i kontaktrutan här nedan.
Öppen ingång - Stöd och hjälp utan biståndsbeslut
Om du är intresserad av att få stöd och hjälp utan att ansöka om ett biståndsbeslut så kan Ungdomsteamets öppna ingång vara ett alternativ för dig, då hittar du mer information här:
Kontakta oss på Ungdomsteamet
Mottagningsgruppen, avdelningen för stöd till barn, unga och familj
Telefon: 0171-529 31
Telefontider: Måndag, onsdag, torsdag, fredag: 09.00 - 12.00
Tisdag: 13.00 - 16.00
My Wåhlander, barn- och ungdomskoordinator/ungdomsbehandlare
Telefon: 0171-529 76
E-post: my.wahlander@habo.se
Joachim Ringwill, ungdomsbehandlare
Telefon: 0171-46 84 62
E-post: joachim.ringwall@habo.se
Jonas Ghebremeskel, ungdomsbehandlare
Telefon: 0171-46 84 27
E-post: jonas.ghebremeskel@habo.se
Aksana Tapia-Johansson, ungdomsbehandlare
Telefon: 0171-65 87 50
E-post: aksana.tapia-johansson@habo.se
Mona Pettersson Nacef, ungdomsbehandlare och arbetsledare Bålstapolarna
Telefon: 0171-527 35
E-post: mona.pettersson.nacef@habo.se
Dennys Torrico, ungdomsbehandlare och arbetsledare Bålstapolarna
Telefon: 0171-46 84 61
E-post: dennys.torrico@habo.se
Linnea Gärdeman, ungdomsbehandlare och arbetsledare Bålstapolarna
Telefon: 0171-527 45
E-post: linnea.gardeman@habo.se
Besöksadress: Landstingshuset, Centrumgränd 2, bottenplan, Bålsta.
Dela:
Sidansvarig: Socialförvaltningen