Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Stöd till familjen

Behovet av råd, stöd och hjälp kan se olika ut i olika situationer. Håbo kommun har därför olika former av stöd och verksamheter som riktar sig till familjer som familjerådgivning, familjeteam, familjerätten, familjecentralen med mera. Här hittar du också information om familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson.

Familjerådgivningen vänder sig till vuxna som har svårigheter i par- och/eller i familjerelationer. Familjerådgivningen har sträng sekretess och för inga journaler. Vill man vara anonym så får man det.

För mer information och för att boka tid:

Endast telefon: 0171-527 85

Om ingen svarar kan meddelande lämnas på telefonsvararen.

Familjerådgivarna finns på Centrumgränd 2 i Bålsta.

Hos familjerätten kan du få hjälp och stöd kring en separation eller skilsmässa samt kring frågor om vårdnad, boende och umgänge. Här kan du också få stöd och information kring adoption, bekräftande av faderskap och namnbyte på barn.

Familjerätten finns på Centrumgränd 2 i Bålsta. Alla som arbetar på familjerätten har tystnadsplikt.

Mer om familjerätten

Hos familjeteamet kan du söka stöd och hjälp för att förbättra relationerna och kommunikationen i familjen. Familjeteamet kan också hjälpa familjer att tydliggöra olika familjemedlemmars behov samt hitta olika lösningar i konflikter.

Oftast träffar vi föräldrar och barn tillsammans men ibland också parvis eller enskilt med olika familjemedlemmar. I samråd med dig träffar vi även andra viktiga personer runt familjen.

Vi träffas antingen i våra lokaler eller hemma hos er som familj.

Kontakt

Familjeteamet arbetar främst på uppdrag från socialsekreterare men familjer har också möjlighet att vända sig direkt till oss och vi kan då erbjuda samtal.

Telefon och telefontider:

Telefon: 0171-527 83
Måndagar 13:00 - 14:00 och torsdagar 10:00 - 11:00.
Besöksadress: Centrumgränd 2 i Bålsta

Familjecentralen i Håbo är en samverkan mellan Kommunens öppna förskolor, Barnhälsovården (BHV), mödrahälsovården (MHV) , Familjeteamet på socialförvaltningen samt Håbo pastorat. Tillsammans fungerar vi som en hjälpande hand för dig och ditt barn i ditt föräldraskap. Vi vänder oss till alla barnfamiljer.

Mer om Familjecentralen

Det finns alltid barn i Håbo kommun som av olika skäl behöver en ny familj att bo i. Det finns olika former av stöd som familjehem, jourhem, kontaktfamilj och kontaktperson. Ni är kanske den nya familjen som ett barn behöver.

Mer om familjehem, jourhem, kontaktfamilj och kontaktperson

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster