Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Daglig verksamhet - aktivitet, arbete och upplevelser

Daglig verksamhet är en sysselsättning för dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning.

Det är viktigt att ha ett arbete eller en sysselsättning. Ett arbete innebär gemenskap och en meningsfull tillvaro. Vi samverkar och samarbetar med fler olika företag inom kommunen och utför olika arbeten. En del arbetsuppgifter utför vi direkt på plats i företaget.

Daglig verksamhet utformas efter just ditt behov och önskemål. Den ska ge stimulans, utveckling och gemenskap. Den ska även öka din självständighet i samhället.

Daglig verksamhet finns på flera platser inom kommunen och du som är arbetstagare väljer själv om du vill arbeta individuellt, i en särskild arbetsgrupp eller växla bland flera arbetsgrupper. Vi skapar en genomförandeplan som beskriver ditt stödbehov och mål.

Vi vill främja ett aktivt liv och rörelse. Det gör vi genom att erbjuda friskvård i form av promenader, styrketräning, gympa eller andra motiverande aktiviteter.

Under året gör vi olika aktiviteter tillsammans i form av olika fester, uppmärksammar traditioner, utställning, Håboruset och Håbokampen. Du som är arbetstagare väljer själv om du vill vara med eller inte.

Ett av våra uppdrag är spaning på stan. Här ser vi över tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning på olika platser och miljöer runt om i vår kommun.

Vi har också en motivationsgrupp som finns för dig som av olika anledningar har svårt att ta dig till någon av våra olika arbetsgrupper. Det handlar om allt ifrån att skapa en första kontakt och förtroende till att hitta en sysselsättning som passar för just dig.

Vi erbjuder även olika aktiviteter som musik, sång, teater, skapande, uteaktiveter och bad.

Verksamheten bygger på begreppen självständighet, arbets- och aktivitetsinnehåll och individuellt anpassat stöd. Vi vill att arbetstagaren ska få använda sina styrkor, intressen och förmågor och vi arbetar för att alla ska få möjlighet att lyckas och växa som person.

Det viktigaste för oss är att varje arbetstagare så långt det är möjligt ska få arbeta med det den vill, att utföra arbetet så självständigt som möjligt är.

Men framförallt är det viktigt för oss att ha roligt på jobbet!

Vår värdegrund Pdf, 59.7 kB, öppnas i nytt fönster.
Vår verksamhetsidé Pdf, 137.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Vår verksamhet bygger på begreppen självständighet, arbets- och aktivitetsinnehåll och individuellt anpassat stöd. Vi vill att du ska få använda dina styrkor, intressen och förmågor. Vi arbetar för att alla ska få möjlighet att lyckas och växa som person.

Det viktigaste för oss är att du så långt det är möjligt ska få arbeta med det du vill och att utföra arbetet så självständigt som möjligt.

Men framförallt är det viktigt för oss att ha roligt på jobbet!

Vår värdegrund Pdf, 59.7 kB, öppnas i nytt fönster.
Vår verksamhetsidé Pdf, 137.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Vi arbetar utifrån grundprinciperna inom TEACCH, med tydliggörande pedagogik som verktyg i stöd och anpassning. Vi anpassar, arbetsuppgifter, aktiviteter och arbetsmiljö utifrån ditt behov. Du har en dagplanering som är anpassad efter vad just du behöver för att dagen ska bli förutsägbar. Vi vill att du ska känna att du äger din arbetsdag. Vårt mål är att du ska nå så hög grad av självständighet, självbestämmande, delaktighet och inflytande som möjligt.

Vårt fokus ligger på dina styrkor, intressen och behov. Vi vill ta till vara och stärka dina förmågor och stötta när förmågan sviktar.
Om du vill, gör vi tillsammans en genomförandeplan. Den ligger till grund för allt vårt arbete tillsammans. I planen bestämmer vi vilket mål du önskar ha på arbetet och vilket stöd som du behöver för att nå målet.

Vi arbetar också med AKK - alternativ kommunikation i form av text, bilder, digitala hjälpmedel och tecken som ett komplement för dig som av olika anledningar har en bristande kommunikativ förmåga.

Låg affektivt bemötande , LAB, är också ett viktigt arbets- och förhållningssätt som ligger till grund för vårt bemötande och agerande i det dagliga arbetet.

I vår verksamhet finns stödpedagoger som främst ansvarar för det pedagogiska innehållet och utvecklingen i verksamheten.

Om du vill ha mer information eller ansöka om plats ska du kontakta myndighetsenhetens biståndsbedömare genom Kontaktcenter.

För att få börja på Daglig verksamhet behöver du ett beslut från en biståndsbedömare.

Telefon: 0171-525 00
Telefontid: Klockan 08:30 - 09:30 måndag, onsdag, torsdag och fredag
E-post: socialnamnden@habo.se 

Våra dagliga verksamheter

Om du har mindre behov av stöd och är självständig i din vardag kan du få daglig verksamhet på ett företag. På företaget finns en utsedd handledare som ansvarar för dina uppgifter.

Målet med APV är att bidra till personlig utveckling, social gemenskap och delaktighet i samhället. APV kan leda till en löneanställning på den öppna arbetsmarknaden.

Läs mer om Arbetsplatsförlagd verksamhet (APV)

I kommunhuset i Bålsta finns Café Håbo. Här får du lära dig att baka och göra i ordning beställningar av fikabröd, smörgåsar och fruktkorgar.

I cafét serverar vi kaffe och te, smörgåsar, fikabröd och lättare lunch. Våra arbetssysslor är bland annat bakning, ta emot beställningar, ta hand om disken och städning.

Läs mer om Café Håbo

På DemÅ arbetar vi med allt inom demontering, miljö och återvinning.

Vi har flera arbetsuppdrag från bland annat Röda Korset, till exempel monterar vi isär videoband och böcker. DemÅ samarbetar med kommunens återvinningscentral (ÅVC) när det gäller att sortera, demontera och värna om miljön.

Läs mer om DemÅ

Varje år drabbas många människor av skador till följd av fallolyckor. Mer än åtta av tio fallolyckor drabbar personer över 65 år. Fixartjänsten hjälper äldre över 65, samt personer under 65 år med funktionsnedsättning, med enklare sysslor i hemmet för att förhindra just fallolyckor. Det kan till exempel vara att byta glödlampor, montera brandvarnare och byta batterier. Du kan även få hjälp med att sanda eller salta på vintern.

Tidigare har Fixartjänsten utförts av Fixar-Robban. Från och med 1 februari 2019 har Fixartjänsten organiserats om och utförs av arbetshandledare och arbetstagare från kommunens dagliga verksamhet.

Läs mer om Fixartjänst

På Inneservice utför vi olika arbeten och tjänster till de andra arbetsgrupperna inom daglig verksamhet.

Vi tvättar och stryker arbetskläder. Vi sköter även köket på Dragrännan och Sköldvägen, till exempel bakar till fikaraster, fester och utflykter, och ser till att det finns kaffe till raster. Inför lunch dukar och plockar vi fram och tar hand om disken efteråt.

Läs mer om Inneservice

Vi utför olika sorters arbeten och tjänster till kommunen, enskilda personer och företag. Vi hjälper till exempel Röda korset med städning och kastar skräp.

Läs mer om Servicegruppen

På återvinningscentralen ansvarar vi för bytesboden och ser till att saker står på rätt plats, vi hjälper kunder och visar var saker ska placeras.

Läs mer om Återvinningscentralen

Kontakta Daglig verksamhet

Mia Lind, enhetschef
Telefon: 0171-525 03

Anna Skoglund, gruppledare
Telefon: 0171-527 72

Sidansvarig:

Klicka för support
Stäng supportfönster