Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Riksfärdtjänst

Riksfärdtjänst är till för längre resor utanför kommungränsen dit färdtjänstkortet inte räcker. Riksfärdtjänst gäller för resor inom hela Sverige och är avsett för resor till släkt och vänner, rekreation, fritidsverksamhet eller annan enskild angelägenhet.

Det är kommunens biståndshandläggare som behandlar din ansökan om riksfärdtjänst och du får beslutet meddelat skriftligt. Din ansökan utreds alltid enligt lagen om riksfärdtjänst.

Kommunen beslutar med vilket färdmedel resan ska göras, till exempel specialfordon, taxi, flyg eller tåg. Kommunen kan också bekosta en ledsagare som följer med på resan. För att du ska beviljas riksfärdtjänst får din funktionsnedsättning inte vara tillfällig, alltså kortare än sex (6) månader.

Ansök om färdtjänst och riksfärdtjänst i god tid inför jul- och nyårshelgerna

Behöver du ansöka om färdtjänst och/eller riksfärdtjänst inför jul- och nyårshelgerna? Då ska du ansöka om det i god tid.

För färdtjänst

För dig som redan har tillstånd som gäller för färdtjänst ska din beställning ha kommit in till Bålsta Taxi senast den 13 december. Bålsta taxi nås på telefonnummer 0171 500 49.

Om du inte har ett färdigt tillstånd måste du ansöka om det och då ska din ansökan ha kommit in till kommunen senast den 15 november.

För riksfärdtjänst

Du ansöker om riksfärdtjänst för varje enskild resa och det gör du till kommunens färdtjänsthandläggare. Din ansökan ska ha kommit in till kommunen senast den 15 november.

Information om samåkning

Riksfärdtjänst Sverige vill informera om att samåkning av flera resenärer i bilar är ett måste för julens resor. I en personbil kommer maximalt tre passagerare att resa tillsammans. Samåkning kommer även att ske i rullstolsfordon.

För bokning av färdtjänst till Bålsta taxi är det svårt att garantera resa med egen bil på julafton. Ett tips är att åka dagen innan julafton eller tidigare på julaftonsmorgonen.

Så här ansöker du om riksfärdtjänst

Riksfärdtjänsten skiljer sig från färdtjänsten när det gäller hur du ansöker. Du ansöker om riksfärdtjänst vid varje enskild resa du gör och behovet utreds från gång till gång.

Du ansöker via ansökningsblanketten eller e-tjänsten som du hittar under relaterad information. När du klickar på e-tjänsten kommer du till e-tjänstsidan. Välj e-tjänsten "Ansökan om färdtjänst" under relaterad information.

Du kan också få ansökningsblanketten av biståndshandläggaren eller hos Håbo kommuns Kontaktcenter.

Kontakt

För ytterligare upplysningar kontakta kommunens biståndsbedömare eller färdtjänsthandläggare.

Telefon: 0171-525 00
Telefontid: mellan klockan 08:30 - 09:30 måndag, onsdag, torsdag och fredag
E-post: myndighetsenheten@habo.se

Sidansvarig: Marie Rönnqvist Borneteg

2020-11-05

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster