Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Hemhjälp, hemtjänst

Hemtjänsten underlättar vardagen Hemtjänsten utför vid behov service, omvårdnads- och hemsjukvårdsinsatser i ditt hem.

Service innebär att du får hjälp med till exempel matdistribution, inköp, städ och tvätt.

Omvårdnad innebär att du får hjälp med exempelvis personlig hygien, på och avklädning, toalettbesök, stöd vid måltid och extra tillsyn.

Hemsjukvård som till viss del är delegerad av sjuksköterska, kan till exempel vara medicinhantering, provtagning och såromläggning.

För att kunna erbjuda en verksamhet med god kvalitet finns det inom hemtjänsten personal som har den utbildning och kompetens som uppdraget kräver.

Trygghetslarm

Hemtjänsten ansvarar även för trygghetslarm. Trygghetslarmet bär du på dig, vanligtvis som en klocka runt handleden. Larmet är enkelt att sköta och med det kan du tillkalla hjälp alla tider på dygnet. Larmet är kopplat till en larmcentral som svarar omedelbart och vidarebefordrar samtalet till personal inom hemtjänsten.

Klicka här för att läsa mer om Trygghetslarm

Nattkamera

Du kan också ansöka om att få ökad tillsyn på natten utan att din nattsömn störs av besök från nattpatrullen. Istället kan en nattkamera installeras där larmcentralen kan se att du ligger i din säng. Ansökan om nattkamera söks via biståndsenheten och är valfri.

För att ge dig den trygghet du behöver, utan att du känner att din nattsömn blir störd kan nattkamera installeras i ditt hem. Via nattkameran kan larmcentralen se om du ligger i din säng.

Nattkameran slås på vid olika tillfällen på natten, oftast en till två gånger per natt under 30 minuter per gång, men det kan regleras och ändras utifrån ditt behov och önskemål via biståndsbeslutet. Om larmcentralen inte ser att du ligger i sängen kontaktas nattpatrullen i Håbo kommun.

Nattpatrullen följer den rutin som har överenskommits vid installation av nattkameran och vidtar de åtgärder som krävs, exempelvis att ringa, besöka dig eller annat som har överenskommits.

Om du får beslut om att få nattkamera som insats kommer kommunens hemtjänst att installera kameran. Nattkameran drivs av samma företag som sköter trygghetslarmen i kommunen. När nattkameran används sparas inga bilder utan de krypteras. Håbo kommuns hemtjänst kan tydligt följa när, av vem och hur länge som tillsynen har utförts av på larmcentralen.

Ansökan

Om du är eller blir i behov av hjälp kan du söka hemtjänst. Det är kommunens biståndsbedömare som tar emot ansökningar och utreder ditt behov.

Kontakt Biståndsbedömare
Telefon: 0171-525 00
Telefontid mellan klockan 08:30 - 09:30 måndag, onsdag, torsdag och fredag
E-post: socialnamnden@habo.se

Sidansvarig: Marie Rönnqvist Borneteg

Omsorg och hjälp

Klicka för support
Stäng supportfönster